CHP için PKK aktivist İmam Hatip tehlikeli

CHP, çözüm sürecinin başladığı ilk günden itibaren Doğu Perinçek’in İşçi Partisi ve MHP’nin peşine takılarak, “İmralı ile al-ver pazarlığı yapılıyor, devlete PKK’nın önünde diz çöktürülüyor” benzeri argümanlarla iktidara karşı acımasız bir kampanya yürütüyor.

Artık bu üçlü ittifakı çok iyi tanıyoruz, 12 Eylül 2010 referandumunda başlayan bu yol arkadaşlığı, Türkiye’nin hayrına olan her pozitif girişime ve demokratikleşme adımlarına karşı birlikte mücadele ediyorlar. Silivri’de ‘Ergenekon kardeşliği’ yapan bu üçlü, terör örgütünün Türkiye dışına çıkmaması için de yine birlikte mücadele ediyorlar.

İçeride terörün bitirilmesi için başlatılan ‘çözüm süreci’ne karşı adeta ulusalcı bir direniş başlatan CHP, PKK’yı terör örgütleri listesinden çıkartarak “aktivist” olarak niteleyen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin raporuna ‘evet’ oyu veriyor.

Dün STAR’ın manşetinden verdiğimiz haberin içeriğinde de belirtildiği gibi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda görüşülen Türkiye Siyasi Denetim Raporu, CHP milletvekilleri Deniz Baykal ve Gülsüm Bilgehan’ın da “evet” oyu vermesiyle 142 “evet”, 35 “hayır” oyuyla kabul edildi.  

Bu arada Baykal, gelen tepkiler üzerine “Ben raporun sonuç bölümüne kabul oyu verdim, bu önergelerle yapılan eklemeleri kabul ettiğim anlamına gelmez” diyerek komik bir savunma yaptı. Bir kanun tasarı veya teklifinin yasalaşması sırasında önergelere değil ama kanunun geneline kabul oyu veriyorsunuz yani...

***

Rapora, AK Parti milletvekilleri ‘hayır’ oyu kullandılar. BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün önergesiyle raporda yer alan PKK’lı teröristler ifadesi “PKK’lı aktivistler” olarak değiştirildi.

Hemen lafı dolaştırmadan söyleyelim, Türkiye’de ‘çözüm sürecini’ ihanet olarak tanımlayan CHP’nin milletvekilleri Deniz Baykal ve Gülsüm Bilgehan Strasbourg’ta, Avrupalı parlamenterlerle birlikte PKK’yı terörist listesinden çıkartarak aktivistliğe terfi ettirmişlerdir. Anladık, Avrupalı parlamenterlerin acelesi var... Henüz daha sınır dışına çekilme bile başlamadan, PKK’yı temize çekmek istiyorlar. Peki, CHP’li vekillerin acelesi neden?

Strasbourg’ta, PKK’nın terörist listesinden çıkarılması için son derece toleranslı davranan CHP’li vekiller, iş İmam Hatip okullarına gelince hiç de toleranslı değiller. Mesela, İmam Hatipleri laikliğe aykırı gösteren rapordaki bölümle ilgili CHP ve BDP’liler Fransız Sosyalistlerle koalisyon oluşturarak, Türkiye aleyhine oy kullandılar.

CHP’nin İmam Hatipler aleyhine çıkarttığı karar aynen şöyle: “Genel Kurul, İHL’lerin orta kısmının tekrar açılmasını endişe ile karşılamaktadır. Bu, Başbakan’ın da desteklediği tüm dinlere saygı duyulması prensibi üzerine inşa edilmiş laiklik ilkesinden ayrılma işareti taşıyor.”

Zaman zaman Türkiye’yi Avrupa’ya jurnalleyen CHP, bu kez de Avrupa’da çok çalıştı ve bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Hem PKK’nın terörist listesinden çıkartılması için önemli bir katkı veriyorsunuz hem de İmam Hatipler aleyhine bir karar çıkarttırıyorsunuz. Doğrusu CHP, ne kadar övünse azdır. Zaten CHP’ye de bu yakışırdı...