CHP SK acil cumhurbaşkanı adayı arıyor

CHP Spor Kulübü ki, siyasette bu kadar başarısız olan bir kurum yakında futbola soyunacak ve  Süperligde boy gösterecektir, son bir heves,  harıl harıl Tayyip Bey ya da Abdullah Bey’in karşısına çıkarabileceği bir Cumhurbaşkanı adayı arıyor...ama bulamıyor! Yakında, Pennsylvania Post-Times başta olmak üzere, içeride ve dışarıda gazetelere ilan vermeye başlarsa hiş şaşma! CHP SK’nın Devşirme Adaylardan Sorumlu Başkan Yardımcısı’yla ruh bilimcilerinin yaptığı bir araştırmaya göre demeçlerinin yüzde 81’i salt olumsuzluk içeren Genel Başkanı kafa kafaya vermiş adayları inceliyorlarmış! Genel Başkan CHP içinden bir hanımı istemiyormuş çünkü Cumhurbaşkanı adayının tarafsız olması gerekiyormuş. Örneğin ikna odaları mucidi Nur Serter Hanımefendi CHP SK’nın adayı olamayacak! Sahi, Nur Serter demişken önceki gün bu hanımefendinin Kadıköy Irmak Okulları Kültür Merkezinde “Uluısal Uyanış” konulu söyleşide neler dediğine bir göz atalım. Efendim, AK Partinin aldığı oyların nedeni siyaset dışıymış genellikle. Neden mi? Çünkü Batı Türkiye’de doğurganlık oranı düştükçe düşüyormuş Orta ve Doğu Anadolu’da artıyormuş! Ee? Son yerel seçimden bu yana beş yıl, AK Parti iktidara geldiğinden bu yanaysa 13 yıl geçti. AK Parti’nin oy aldığı bölgelerde 2002 yılında doğan bir çocuk bu gün 12 yaşında. Yani AK Parti 12 yaşındaki çocukların oylarıyla mı yüzde 46 oy almış Türkiye genelinde?! İyiki bu söyleşide yoktum gülmekten yere düşerdim!

Hanımefendinin söylediği altı çizilesi bir gerçekse AK Parti Belediyelerinin başarılı, CHP SK Belediyelerininse başarısız olduğu. Nasıl başarılı oluyormuş AK Parti Baladiyeleri? Kapılarını çalan herkese çay ikram edip derdini sorarak! Ya icraat? Ona değinmiyoruz! Kardeşim bu gün İzmir’de insanlar birbirine evlerini ya da iş yerlerini tarif ederken “falanca sokağa üç kulaç ötede”, diyor. Niye? Çünkü yağmur yağınca kenti sular seller götürüyor; insanlar ev ya da iş yerlerine yüzerek gidiyor. Ama İzmir’in yarısında akıllara ziyan bir korku olduğundan bu rezilliğe gıkını çıkarmamayı sürdürüyor! Olsun varsın,  CHP artık bir spopr kulübü olduğuna göre,  yüzme takımı başarıdan başarıya koşabilir İzmir’i seller götürdükçe.

Neyse, dönelim CHP SK’nın Cumhurbaşkanı adaylarına. Nur Serter fazla CHP’li olduğundan  kabul görmeyince, İlker Başbuğ erkek ve de asker olduğu gerekçesiyle çizik yiyince, Deniz Baykal, Güldal Mumcu ve Emine Ülker Tarhan “siyasal kimlikleri olduğundan” dışlanınca geriye kim kalıyor? TÜSİAD eski genel başkanı Ümit Boyner! Daha önce CHP SK bu hanımefendiye gerek milletvekili gerekse de belediye başkanı olması için teklif götürmüş ama Ümit Hanım “olmaz” demiş. Cumhurbaşkanlığına önerisineyse sıcak bakabilirmiş! Son kararı Kemal Bey verecekmiş ama önce AK Parti’nin adayı kesinlik kazansınmış! AK Parti’nin adayı belli; iki kişiden biri. Sen hemen kararını ver, Türkiye’nin önde gelen avcılarından Cem Boyner’in eşini açıkla adayımız diye. Sonra bak bakalım çift haneli rakkamlara ulaşıyor mu oy oranı?

Aslında Kemal Bey ABD’ye kulak vermeli. ABD’nin Partilerüstü Siyaset Merkezi (BPC) cumhburbaşkanlığı için iki isim atmış ortaya: İlker Başbuğ ve Meral Akşener. Kemal Bey “erkek istemezük kadın aday olacak” dediğine göre CHP SK’nın aday aramasına hiç gerek yok. Eğer Meral Akşener MHP’nin adayı olursa Devşirmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı devreye girer ve CHP SK taraftarlarına Meral Hanımı işaret eder olur biter! Tabi bu arada Ağustos’a kadar Kemal Bey koltuğunda kalır mı, CHP SK kurultay toplayıp onu koltuğundan eder mi bu da başka bir soru!