Mustafa Nihat Yükselir
Mustafa Nihat Yükselir
Tüm Yazıları

CHP THY’yi CIA ile mi karıştırdı?

Cumhuriyet gazetesinin geçen cuma günü manşetine çektiği CHP haberi tam bir kara mizah örneği idi.

Efendim neymiş.

CHP’lilere THY komplo yapmış!

THY, İstanbul’dan Ankara’ya gitmeye çalışan CHP ekibini havaalanında bekletmiş.

Havaalanında bekletilen CHP heyetine gerekçe olarak uçağın yakıt ikmali gerekçe gösterilmiş.

Yani THY’nin İstanbul – Ankara seferi yapacak uçak rötarlı uçmuş.

Havacılık sektörünün en büyük sorunu uçuşlarda yaşanan rötarlardır. En az rötar yapan hava alanları ve havacılık firmaları verdikleri hizmet ile övünürler. Ancak birçok faktörün bir arada değerlendirilmesi zorunluluğu olan havacılık sektörünün rötarlı uçuşlar ile sürekli başı derttedir.

Bu olayda da olduğu gibi bir uçuşta bir rötar olmuş ise uçan yolcunun şikâyet hakkı vardır ve gerekçesini öğrenmek ister. Yine bu olayda olduğu gibi firma yani THY, yakıt ikmali nedeni ile rötar olduğunu açıklamış.

Bu rötarda, yakıtı veren havalalanı yer hizmetleri bir gecikmeye neden olmuş olabilir, bilemiyoruz.  Ama yolcuya gerekçe açıklanmış. Yakıt ikmali nedeni ile rötarlı uçuş olacağı söylenmiş.

Fakat CHP’li arkadaşlar buna inanmayarak bunun kasıtlı yapıldığını, bu yapılanların CHP’nin iktidara şahlanarak yürüyüşüne yapılmış bir komplo olarak yorumlamışlar

Az zamanda çok işler başaran CHP, havaalanında bekletilerek memleketin geleceği için yapacağı çok önemli çalışmalardan alıkonmuş.

THY bunu kasıtlı yapmış!

Yani THY CHP’ye komplo kurmuş!

CHP’nin iktidara yürüyüşünü THY engellemeye çalışmış!

Ya CHP THY ile CIA’yi karıştırdı, ya da CHP heyeti THY’ye ait uçakların yakıtsız uçabildiğini zannediyor.

Aksi takdirde CHP’liler niye bir dünya markası olmuş, dünya çapında sponsorluk imzası atmış, dünyanın en başarılı havacılık firmalarından bir olan THY’nin böylesi bir komployu yapacağını iddia etsinler?

Bu komik iddia  işin bir tarafı oluyor.

Diğer tarafına gelince, CHP’ye dışarıda bir komploya ihtiyaç yok ki

CHP’nin başarısızlığı için CHP kendi kendine yeter düzeyde komplo yapar zaten.

Nasıl mı?

Birkaç örnek vereyim.

Genel başkanına kaset komplosu yapmış paralel yapı ile ittifak kuran CHP’ye dışarıdan bir komploya gerek var mı?

Dersim’li Alevi olduğu halde ‘‘Aleviyim’’ demekten korkan, Cemevi’ndeki cenazeye gitmeye bile çekinen, Dersim’e bile Dersim diyemeyen bir genel başkanı olan CHP’nin başka komploya ihtiyacı olur mu?

CHP’ye genel başkan adayı olduğu için kendi ilçe belediye başkanını yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkartarak partiden ihraç eden daha sonra ihraç ettiği bu başkanı İstanbul Büyükşehir’e belediye başkan adayı yapan CHP’ye başka birilerinin komplosuna gerek var mı?

Kürt meselesine MHP’nin de daha sağında ve ırkçı bir yaklaşım gösteren, bu politikaları yüzünden Sosyalist Enternasyonel’den atılmakla karşı karşıya kalan, Sosyal Demokrat olmayı bile yanlış anlayan bir partiye başka bir komploya gerek var mı?

Memlekette ve dünya gündeminden daha önemli, büyük gazetecilik başarısı(!) olan Cumhuriyet gazetesinin haberine geri dönelim.

Haberde büyük bir komplo ile karşılaşan CHP heyetinin birçok önemli programını gerçekleştiremediği söyleniyor. Yani yaşanan üç saatlik gecikme yüzünden iktidar olma yolunda şahlanan CHP büyük bir yara aldığına inanıyor.

Haberin sonunda ise bu gecikmeyi bile boş geçirmeyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu  bu üç saate Başbakan Erdoğan’ı eleştirirken kaynak gösterdiği ‘‘Diktatörün Psikolojisi’’ kitabını bitirdiğini yazıyor.

Öncelikle CHP liderine tavsiyemiz ; ‘‘Diktatörün Psikolojisi’’ kitabını okuyarak Başbakan Erdoğan’ı eleştirmek yerine ‘‘ Sosyal Demokratlar Türkiye’de nasıl iktidar olur’’ diye bir kitap okusun.

Bir de Cumhuriyet gazetesinin büyük (!) haberciliğini ele alalım.

Cumhuriyet,  memleket ve dünya gündemini hiçe sayarak, CHP’lilerin ortaya attığı bu kara mizah iddiaya inanarak haberleştiriyor, yetmiyormuş gibi bir de manşetine çekiyor.

Bunun adına da habercilik diyor.

Onlar gazeteci oluyor, biz yandaş!

Türkiye’nin ana muhalefet partisi politikasızlığı politika yaparak işkembeden komplo sallıyor!

Cumhuriyet gazetesi de bunu haber zannedip manşet yapıyor!

Ben ne diyeyim?

Allah akıl fikir versin diyecektim, demiyorum, vazgeçtim.

Çünkü onu da boşa harcarsınız!