CHP'den Sisi’ye “İdamları yapma”..!

Kılıçdaroğlu, kendisi açısından talihsiz bir şeklide olaylı başlayan haftalıkCHP meclis gurup toplantısında Mısır darbecisiSisi diktatörünün verdirdiği idam kararları ile ilgili;

“Mısırlı kardeşlerimize sesleniyoruz; ister dünya tarihine bakın, ister Türkiye tarihine bakın, siyasi idamlar bir topluma asla huzur getirmemiştir. İdamlar toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır. Bizim tarihimizde bunları görebilirsiniz, dünya tarihinde de görebilirsiniz. Bizim tarihi örnek göstermemin nedeni, bunun faturalarını yakın bir geçmişte ödemiş olan bir ülke olarak söylüyorum; eğer 529 kişi idam edilirse bu doğru değildir. Mısır’da barışı sağlayamazsınız, barışın yolu, huzurun yolu idamdan geçmez. Özgürlüklerin büyümesinden, genişlemesinden geçer. Herkesin düşüncesini özgürce açıklayabileceği bir Mısır’ı biz arzu ederiz. O nedenle Mısır yöneticilerine CHP’nin, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak, siyasal idamları yapmayın çağrısında bulunuyoruz.”dedi.!

CHP genel başkanının “idamları uygulamayın” diye seslendiği ve “mısırlı kardeşlerimiz”  dediğimuhatabın darbeci Sisi ve takımı olduğu gayet açık bir şekilde anlaşılıyor... Milli iradeyi, 2013 yılında insanlığın gözüne soka soka ayaklar altına alıp, dünyanın gözleri önünde özgürce yapılmış seçimlerle, tamamen demokratik kuralların mucibince Mısırlıların sandıkta iktidara getirdiği Mursi ve yönetimini askeri bir darbeyle alaşağı edip, haksızca ve hukuksuza tutuklayarak, göstermelik bir tiyatro mahkeme marifetiyleidam kararını veren ve o sözde idam kararını ellerinde tuttukları yağlı idam ipini çekerek uygulayabilecek  olangücün sahibi darbeci Sisi ve takımı olduğunu dünya alem gayet iyi biliyor..!

Dolayısıyla katliamlar ve idamlarla dolu bir tarihe sahip CHPgenel başkanının darbeci Sisi’ye kardeşim demesi anormal bir şey değil, aksine  gayet doğal bir reflekstir..!Sisi ve Kılıçdaroğluzihniyeti neseben olmasa da fikren ve zikren kardeştirler..!

Türkiye de CHP tarihine ve uygulamalarına bakın, ne ise, Sisi ve Mısır diktatörleri tarihi, uygulamaları aynıdır...  Aynıdır derken kantarın topuzunu kaçırıp haksızlık etmeyelim, CHP yönetimleri Mısır diktatörleri ve yönetimlerinden dahaüstün ve daha da özeldir, tarihimizde çok daha derin izler bırakmıştır..!

O kadar firavunca yönetimlere rağmen bir Mısır’lı yüzlerce yıl önceden kalma dedesinin mektubunu gayet rahat okur, ama bizim insanımız dedesinden kalan mektubu asla okuyamaz..! Okumak isterse şayet, sadece onun için ilim yapması, ayrıca bir lisan öğrenmesi gerekir…

Farz edelim ki insanımıza dedesinden miras bir zenginlik kalmış olsun, dedesi falan yere şu kadar altın saklamış olsun, o kıymeti sakladığı yeri ve sakladıklarını anlatan, tarif eden haritayı, vasiyeti okuyamaz bizim insanımız, dedesinin bıraktığı zenginliği anlamaz vefukaralıktan kıvranır durur ama helali olan o servetten nasiplenemez..! İşte sadece bu bile CHP’nin hanesine yazılacak maddi boyutu da  inkar edilemez büyük bir kültürel hırsızlıktır..!

Mısır diktatörlüğü kendi bölgesinde ve ülkesi içinde etkinken, CHP diktatörlüğü ve uygulamaları bin yıllık koskocaMedeniyetimiz  ve tarihi açısından çok daha büyük önem arz eder..!

Halkın istekleri, menfaatleri, hayatın normal süreçlerde  inkişafını  değil, kendi emirleri doğrultusunda  sevk ve idaresiniöngörür, aldıkları dış telkinlerle kendi halkını terbiye etmeyi vazife sayar diktatörler, CHP ve Sisi’ler..!

İki kardeş zihniyet,halkı“göbeğinikaşıyan adam” ,  “cahil”, idare edilmeye muhtaç olarak görür,halkın kendi kendini yönetme kabiliyeti olmadığına inanır, halkın zekâsını yetersiz bulurlar…

Kılıçdaroğlu’nun  Sisi’ye;  bak ve ders al, diye çağrıda bulunduğu, Türkiye’deki zulüm ve idamlar tarihi  CHP ve darbeler tarihi değil midir..?Peki CHP genel başkanı  Kılıçdaroğlu, lideri olduğu partinin zulüm tarihinden hiç ders almış mıdır..?Ders almışsa hala ne diye  Milli iradeye kumpas kuranlarla ve darbecilerlekol koladır, o darbecilere  ne diye destek vermektedir..!

Diktatör CHP zihniyetinin bir zamanlar uyguladığı haksız ve hukuksuzidamlardandolayı ve dahi Kılıçdaroğlu’nun kendi memleketi olan Dersim katliamı ile ilgili bir özür dilemeden, millet huzurunda bütün ulusal ve uluslararası televizyon kanallarının canlı yayın olarak verdiği bir basın açıklamasıylabütün CHP uygulamaları adına AF dilemeden Sisi’ye verdiği tavsiyelerikimse ciddiye almaz..!

Suriye’de Esed, Mısır’da Sisi’ye verdiği destek gayet açıkça belli olan CHP’li Kılıçdaroğlu önce aynada kendisine ve Partisine baksın, muhasebesini yapsın, ona göre tavrını alsın ve ona göre  biz deSisi’ye yaptığı çağrının samimi olduğunu anlayalım..!

Ama zahirde böyle bir ihtimal yok..!