CHP’nin Adalet arayışı ve PKK!

Ben bu sütundan defalarca çağrı yaptım.. Emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş, bu vatanı,  dört cephede düşmana ve içeride işbirlikçilerine karşı savunmuş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenler..  Emperyalizmin uşağı yabancı servislerin taşeronu PKK ile aynı safta yer almaktan mutlu musunuz?.. Bu fotoğraf içinize sindi mi?

PKK’nın siyasi kanadıyla kol kola verilmiş bu fotoğraf.. Erdoğan’ı eleştirirken, servis edilen palavralar üzerinden; “bu ülkeyi size böldürtmeyeceğiz” diyen Kemalistler..  En büyük kavgasını bayrağımızla toprak bütünlüğümüzle, egemenliğimizle veren PKK’nın yürüyüşe katılması,  sizi hiç rahatsız etmiyor mu?.. “Maltepe yetmez Edirne’ye de gidelim” dendiğinde, bu ülkede katledilmiş askerlerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz, doktorlarımız gelmiyor mu gözünüzün önüne?.. Hiç gelmiyor mu aklınıza Batman Kozluk’ta karne günü şehit verdiğimiz al yazmalı öğretmenimiz?.. Adına “Adalet” dedikleri yürüyüş zaten FETÖ soruşturmalarını akamete uğratma hedefli başlamıştı.. Yolda DHKP-C selamlanmış, şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın kemikleri sızlatılmıştı.. Şimdi Yasin Börü’nün katilleri PKK’nın temsilcileri ile kolkola giriliyor İstanbul’a.. Yerin dibine batsın böyle adalet arayışı.. O yan yana yürüdüğünüz iki HDP’liye söylesenize bir de şehit polislerimiz askerlerimiz için yürüsünler.. Bir de PKK’nın terör saldırılarını kınamak için yürüsünler.. Nasıl ki  Birgül Ayman Güler gibi isimler, partilerinin FETÖ ile ittifak ettiğini görerek isyan bayrağı açmıştı.. Şimdi gelinen durumda CHP’yi yine benzer bir süreç bekliyor..  Dışarıdan; “yürüyüşe katılmıyorum ama gönlüm sizinle” mesajı verenlere dikkat edin.. Laflara bakmayın. O fotoğraf karesine girilmeyişin ne anlama geldiğini göreceğiz yakında.. Pek yakında..

Bugün günlerden Başbağlar

Tarih: 5 Temmuz 1993.. Köye girdiler.. Ellerinde kaleşnikoflarla..
28 kişiyi köy meydanında toplayarak kurşuna dizdiler.. 5 kişiyi de ateşe verdikleri evlerde diri diri yakarak öldürdüler.. Katliamın sonunda  “Sivas’ın intikamı alındı” diye bir bildiri bıraktılar.. Geride 33 şehidin cenazesi, 30 dul kadın, yüzlerce yetim çocuk kaldı.. 2 Temmuz’da islamcı kostümüyle Sivas’ta Madımak Otelini yakanların üç gün sonra PKK kostümüyle Erzincan Kemaliye’de yaptıkları katliamın adıdır Başbağlar… Ve bu katliamın üstü sistematik olarak örtüldü..
Ve o örtü 24. yılında hâlâ Başbağlar’ın üzerinde duruyor..

Sevgiliye yıldız satın almak

Deniz Seki’ye sevgilisi doğum günü hediyesi olarak yıldız almış.. İlk duyduğunuzda size de çok havalı gelmiyor mu?..“..tek taş mı?.. Peh.. Gökten yıldız aldım ben sevgilime..” İnsanı komplekse sokan bir hediye olsa gerek.. Eve gidiyorum Didem kapıda, elinde gazetedeki o haberle bekliyor.. “.. Ersoy.. Bak elalem sevgilisine gökten yıldız alıyor. Sen hâlâ her doğum günümde resim çerçevesi getiriyorsun..” “Hayatım bizim gücümüz yeter mi yıldızlara falan?..” Sahiden merak ettim, yeter mi yetmez mi diye.. Baktım.. Yetiyor vallahi.. Zira en pahalı yıldız 200 TL civarında.. Evet evet 200 bin ya da milyon değil.. Yazıyla ikiyüz Türk Lirası.. Nasıl mı?.. Çünkü ortada yıldız satışı falan yok.. Tipik bir modern zaman Sülün Osman hikayesi.. Bir uyanık, Amerikalı bir patent firmasıyla teşkilat kurmuş.. Milyonlarca yıldız ismi var sistemde. O isim tescillerini, çok küçük paralara değiştiriyorlar.. Bu.. Öyle“yıldız aldım kendime, haftasonları giderim, fasulye-biber ekerim” durumu yok yani.. Günün sonunda elinizde sadece bir uyduruk kağıt var..  Deniz Seki için de üzgünüm. Evet magazin sayfaları için çok sükseli haberdi.. Ama işin aslı öyle değil..