Ciddiye almayın (!)

Fenerbahçe’nin söylemesine gerek yok, kim uydurmuş bilemem ama zaten kimse ciddiye almıyor. Bir dedikodu çıkmış, Hollanda Milli Takımı’nın ve alman takımı Bayern Münih’in yıldız futbolcusu Arjen Robben Fenerbahçe’ye gelecekmiş.

Bu dedikodu üzerine de Fenerbahçe Kulübü aşağıdaki açıklamayı yapmış:

“Medyada ‘Robben harekatı’ başlığıyla yer alan haber doğru değildir. Başkanımız Aziz Yıldırım ve teknik direktörümüz Ersun Yanal arasında haberde iddia edildiği gibi herhangi bir transfer görüşmesi olmamış, başkanımız, haberde bahsi geçen şekilde transfer ile ilgili bir beyanda bulunmamıştır. Bu ve benzeri gerçek dışı haberlerin ciddiye alınmamasını kamuoyundan rica ederiz.”

Emin olabilirsiniz, zaten kimse ciddiye almadı ve alamaz.

Wikipedia’ya girelim ve Arjen Robben’in kim olduğuna bir kez daha bakalım.

Robben daha 29 yaşında, yani mevcut futbol disiplini ile dört-beş sene daha çok rahatlıkla birinci sınıf bir takımda top oynar. Robben’in futbol kariyerinde 2002-2004 PSV, 2004-2007 Chelsea, 2007-2009 Real Madrid ve 2009’dan günümüze de dönemin en büyük takımı Bayern Munich var.

Robben’in futbol kariyerine de gitmeye gerek yok, göz hafızalarımız 2013 Nisan ve Mayıs aylarında Bayern Münich’in Almanya’da Messi’nin takımı Barcelona’yı 4-0, bir hafta sonra da Barcelona’da 3-0 yenmesi var.

Ve bu maçlarda Robben’in o muhteşem oyunu ve golleri var. Hollanda milli takımı forması ile de 2003’den günümüze 72 maçta attığı 21 gol var.

Ve bir de Robben’in Fenerbahçe’ye geleceğine dair dedikodular var.

Fenerbahçe dünyanın en büyük futbolcularını da, Messi’yi de, Ronaldo’yu da alabilir, renklerine katar ve oynatabilir.

Ama hangi Fenerbahçe?

Şike yaptığı için UEFA ve CAS’dan iki sene Avrupa cezası almış bir Fenerbahçe değil. Başkanı ve hapis cezaları ihtimallerinin hep birlikte anıldığı bir Fenerbahçe hiç değil.

Fenerbahçe Kongre üyeleri maalesef son seçimde bu durumu hiç düşünmediler.

Fenerbahçe’yi Robben’i transfer etmesi mümkün olamayacak bir takım haline getirenlerin ve bu durumun sürmesi yönünde oy kullananların akıllarını başlarına alıp bir kez daha düşünmelerinde yarar olabilir.

Günün şakası herhalde bu transfer dedikodusu idi.