Çift top komedisi

KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ MAÇINDA DONK KUYUYA BİR TAŞ ATTI, KIRK AKILLI ÇIKARAMIYOR

Olay bir tane ama rivayetler muhtelif. Kuralın ne dediği konusunda, her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. MHK Başkanı dahil, hakem hocaları fikir ayrılığına düştü. Maçın tekrarı konusu ağırlık kazansa da, bunu kabul etmeyenler de var.

Haftanın olayı Donk’un hareketi, dünya medyasında “Futbolda yenilikçi hareket” diye alay konusu oldu. Hakem raporunun, MHK’nın isteği üzerine sonradan değiştirildiği de iddia edildi. Artık bütün dikkatler, Futbol Federasyonu’nun vereceği karara odaklandı. 

Haftanın iyisi Milli kaleci Tolga Zengin’in annesinin cenazesi için 63 kişilik kafileyle Trabzon’a giden Beşiktaş’a, Trabzonspor’un gösterdiği yakınlık ve konukseverlik büyük takdir topladı.

Haftanın sözü Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’nun, Tahkim Kurulu’na yaptıkları başvurunun da reddedilmesi üzerine, “Şike yoktur diyen namussuzdur” açıklamasını yapması.

Haftanın golü Karabüklü Yiğit’in durum 2-2 iken attığı son gol, aslında karambol sonucuydu. Ama hem üç puanı getirdi, hem de Konya Teknik Direktörü Tütüneker’i görevinden etti.

Hayal kırıklığı Fernandes, haftalardır yerlerde sürünüyor. Kasımpaşa karşısında da isteksiz ve etkisiz pozisyonunu sürdürdü. Ona yönelik saldırının nedeni de  bu...

Haftanın asisti Sow, F.Bahçe’nin Cuma gecesi Akhisar’a attığı 3. golde; Webo’nun fileleri sarstığı pozisyonda, harika ortayı kesen adamdı. Sow’un bir de golü var.

Haftanın kötüsü Kuyt’un penaltısını kurtaran Akhisar kalecisi Evren’in, Emenike’nin golüne neden olan büyük hatası; zaten eksik olan takımını 1-0 geriye düşürerek çökertti. 3 gol daha yedi.

Haftanın kurtarışı Takımı 3-2 galipken, Karabük kalecisi Waterman’ın, Konyalı Thorvaldsson’un çaprazdan, sert ve tehlikeli gelen şutunu kurtarması, 3 puanı korudu.