Çılgın derbi

Rekabetin rengi ne olursa olsun içinde mutlaka sarı olsun! G.Saray-F.Bahçe maçlarına ‘dünya derbisi’ denmesinin sebebi budur. Oynanan oyunda tekme boldur, isyan boldur, sarı boldur!

Pazar günü izlerken boğuldum! Tam 14 sarı, 2 kırmızı kartı görünce dedim ki; Arkadaş bunun adı dünya derbisiyse benim de adım Messi!

Futbol mu? Anlamadım! Ne futbolu?

Hangi birini ele alsam öteki için yazmaya yer kalmaz. Başta Melo! Adam sahaya Emre’yi attırmak için çıkmış.  Başardı da. Melo tam bir sokak çocuğu, Emre’ye arkadan bindirmesi kesin sarı. Emre’nin atılışından sonra dili bir karış dışarıda, hareketleri çılgınca. Hakem bir kırmızı da Melo’ya çıkarmalıydı, çıkaramadı! Melo’yu oyundan kovamayan hakem Bülent Yıldırım futbolu sahadan kovdu! Oyun güzelliğini kaybetti.

Maçta aklımda kalan üç futbol fotoğrafı var;

Selçuk’un mükemmel pasıyla Sneijder’in golü,  Drogba’nın direkten dönen şutu, bir de... Vardır bi tane daha! Sonrası kağıttan tayyare!

Maçta kırmızı hak eden daha başka futbolcular da vardı; dirsekçi Alves, Mehmet Topal, Bekir, Emenike ve de yine çizmeyi aşan kaleci Volkan... Bunlar kırmızıya dik gidip, hakeme gel beni at diye bağıranlar. Hakem bunları da atsa maç yarım kalacak çünkü Galatasaray’dan da bir o kadar oyuncu atılacak başta Burak, Telles, Melles... Maç kuşa dönecek!

Olmaz olsun böyle derbi. Kimsenin bırakın işine, birbirine de saygısı kalmamış. Derbi değil keçiboynuzu... Bir de sinir harbi! Hepsinden önemlisi iki hocanın çaresizliği.

Ersun hocam; 13 puan farkla Arena’ya geliyorsun futbol oynatsana takımına... 10-0 yenilsen ne yazar? Çık sahaya takır takır oyna, sendeki kadro Galatasaray’da yok! Üstelik keyfin yerinde rahatsın, peşinden gelen de yok. Yen Arena’da Cim Bom’u çek git! Üstüne bir de türkü söyle... Sen şampiyonsun. Sakın ha 10 kişi kaldık deme! Emre zaten her zaman saatli bomba bunu sen bilmiyorsan rakip zaten biliyor...

Selçuk İnan da kendine inancını kaybetmiş! Taraftara kızıp oyundan çıkmak istiyor. Hocasını falan takmıyor! Kolundan kaptanlık bandını çıkartıyor, formayı sıyırıyor falan! Biri ona söylesin; ‘gemiyi en son kaptan terk eder’ Kesinlikle psikolojik desteğe ihtiyacı var. Selçuk bizim değerimiz.

Son sözüm Sinyor Mancini’ye; E pes doğrusu! Kaptanına sakat numarası yap yerde yat, diyorsun... Zaman çalalım, oyuncu değiştirelim tek golle maçı bitirelim demek istiyorsun.

Yakıştı mı sana... Ayıp ettin!