Cim-Bom ağır basıyor

Son haftalara bakarak derbiyle ilgili yorum yapmaya kalkan Galatasaray’ın favori olduğunu rahatlıkla söylebilirim. Dahası Fenerbahçe’nin kötü futbol oynadığını söyleyen ulema sayısı da fazla.

Bence Fenerbahçe kötü futbol oynamıyor. Sarı-Lacivertliler’in forvetleri gol kaçırmada yarışıyor. Buna sezon başından beri Kuyt’ın etkisiz oyununu da eklersek, Fenerbahçe’nin gol yollarında neden zorlandığını daha iyi anlayabiliriz. Fenerbahçe’de Caner de yok. Geçmiş yıllardaki performansını mumla aratıyor. O zaman bütün iş Gökhan’a kalıyor.

Galatasaray’da ise futbolcular Hamza ile birlikte özgüvenlerini kazandılar. Gol yeseler de, beraberliği ardından da galibiyeti alabileceklerine inanıyorlar. Bunun en büyük nedeni Hamza ile futbolcuların uyumu. Hamza ile Galatasaray’ın yıldızları arasında hoca-öğrenci ilişkisi değil, arkadaş hatta dost ilişkisi var. Bu da takımın sahada sergilediği futbola olumlu yansıyor. Yasin’den, Emre Çolak’tan hatta son maçlarda Olcan’dan aldığı verimi buna bağlamak lazım.

Öte yanda İsmail Kartal takımla arasında güven köprülerini tam anlamıyla kuramamış. Emenike’nin ve Kuyt’ın takıma zarar veren oyunlarını sineye çekebilmesi diğer futbolcuların güvenini zedeliyor.

Fenerbahçe’nin en iyi futbolcusu Emre. Onun nasıl oynayacağı çok önemli. Üstelik Emre’nin bitip tükenmek bilmeyen sakatlığı ne alemde, bunu da maç günü anlayacağız.

Galatasaray uzun yıllardır Kadıköy’de maç kazanamıyor. Ama ilk kez Sneijder, Selçuk, Burak gibi kazanmaya odaklı hocasıyla el ele vermiş oyunculardan kurulu bir takımla geliyor Saracoğlu’na Sarı-Kırmızılılar. Dışarıdan bakıldığı zaman Saracoğlu’nda oynanacak olması derbide Fener’i bir adım önde gibi gösterebilir. Ama Galatasaray’ın hocası, takım olma özelliği, 4. yıldız özlemi ve özgüveni biraz daha ağır basıyor. Uzun yıllardır Galatasaray bu kadar rahat bir konumda gitmedi Saracoğlu’na. Maçı kaybetse bile liderliğini sürdürecek olması Sarı-Kırmızılılar için büyük bir avantaj.