Cim-Bom coştu

Devre arasında yapılan transferlerden sonra Galatasaraylı futbolcular formanın pahalı olduğunu anlamışlar. Dün akşam son yıların en müthiş futbolunu yansıttılar sahaya. Arena’da goler yağmur gibi geldi, Sneijder hat-trick yaptı, Drogba topukla gol attı, Sabri müthiş bir futbol oynadı. Hollandalı futbolcu ikinci yarıda sahadan alkışlar içerisinde ayrılırken, yerini yeni transfer İzet Hajroviç’e bıraktı. Atılan her golden sonra “Gol Metin Oktay” anonsu yapıldı.

Türk futbolunun simgesi Metin Oktay eğer yaşasaydı dün 78 yaşında olacaktı. Galatasaray seyirci ona olan büyük sevgi ve saygısını dün gece de her fırsatta belirtti.

Dün akşam sahanın en iyi futbolcusu Melo’ydu. Hatta bir ara sahada bir değil bir kaç Melo var sandık. Savunmada, orta sahada, forvette her yerde Melo vardı. Bu maçta Melo Galatasaray formasını 10. kez giydi. Eğer Burak biraz şanslı olsaydı, son vuruşları düzgün yapabilseydi, Galatasaray 7 hatta 8 gol bulabilirdi.

Fenerbahçe’nin puan kaybettiği bir haftada Sarı-Kırmızılılar’ın muhteşem bir futbolla aldıkları açık farklı galibiyet gerçekten çok anlamlıydı. Mancini geldiğinden bu yana Galatasaray takımının kondisyon eksikliği olduğunu söylüyordu. Üç ay sonunda dün akşamki maçta bu eksikliğin iyi giderildiğini gördük. Maçın son dakikalarında bile Galatasaraylı futbolcular pres yapıyor, sahayı boydan boya koşarak geçiyor, gol kovalıyordu.

Bursaspor’un kötü ya da yetersiz bir takım olduğunu kimse söylemesin. Bursaspor çok iyi oyunculardan kurulu ve hırslı bir takım. Ancak dün akşamki Galatasaray o kadar iyiydi ki, karşısında hemen hemen hiçbir takım duramaz, direnemezdi. Sarı-Kırmızılılar’ın sahaya yansıttığı oyunun bir maçlık olduğunu sanmıyorum. Galatasaray hem takım olarak hem de bireysel olarak kişiliğini bulmuş. Hafta sonu Arena’da oynanacak Eskişehirspor maçında bunu daha iyi değerlendirebiliriz.