Cim-Bom gümbür gümbür geliyor

Galatasaray için lider olma maçıydı.Geçen hafta Sivas deplasmanında ayağına gelen fırsatı tepmişti. Fatih Terim ders çıkarmış olacak ki dün Antalyaspor önünde orta alanı Selçuk İnan ve Belhanda ile takviye etti. Formsuz Yasin ile Tolga’yı yedeğe çekti.

Gecenin sürprizi ise Mariano’nun yerine Linnes’in oynamasıydı. Terim herhalde oyuncusunun sarı kart cezası sınırında olması nedeniyle bu değişikliğe gitti.

Öncelikle Hamza Hamzaoğlu’na birkaç söz söylemek lazım. Tehlikeli bölgedesiniz. Oyuncu kadronuz kısıtlı, Galatasaray gibi bir deve karşı bu kadar açık futbol oynarsanız rakibiniz cezayı keser. Skor 3-0 olduktan sonra iki oyuncu değiştirmenizin ne faydası var? İş işten geçmişti.

Gelelim Galatasaray’a .Gecenin yıldızı Gomis’ti. İlk yarıda attığı iki golle rakibin fişini çekti. Feghouli skora attığı golle katkıda bulundu. Gomis’in ayağına aldığı her topta tribünler büyük bir coşku yaşadı. Çünkü Gomis oynadığı futbolla ve attığı gollerle büyük keyif veriyor. Tabi direkten dönen şutunu unutmamak lazım.

Selçuk ve Belhanda orta alanda, Rodrigues sol kanatta çalışkandı. Ancak Belhanda’nın gördüğü kart amatörceydi. Sol bekte Nagatomo, sağ bekte Linnes üretkendi. Muslera’nın yokluğunda kaleci Carrasso hatasız oynadı. Defansın ortasında görev yapan Maicon ve Serdar Aziz rakip atakları kolayca kovuşturdu. Donk ise defans ile orta saha arasındaki bağlantıyı sağladı.

Karşısında ne yaptığını bilmeyen, futbol mantalitesi olmayan bir rakip bulan Galatasaray sonuca çok rahat gitti. Net bir galibiyetle zirveye kuruldular. Liderliği Başakşehir’den aldılar. Tribünleri dolduran 35 bin taraftar da liderliği doyasıya kutladı.

Fatih Terim görev başında ilk kez puan cetvelinin başına çıktı. Şampiyonluk için konuşmak erken ama futbolculardaki galibiyet iştahı hepsinin gözlerinden okunuyor.