Cim-Bom ligin favorisi ama..

Transfer başlamadan önce Galatasaray’ın çiçeği burnundaki başkanı Dursun Özbek, ünlü tuvalet konuşmasında Sarı-Kırmızılılar’a çok önemli oyuncular alacaklarından söz etmişti. Aynı günün akşamı futboldan sorumlu Cüneyt Tanman parasızlıktan yakınmış, hemen ardından da Sabri’nin takımda kalacağını açıklamıştı. Bütün bunlar Galatasaray taraftarında öfkeye neden oldu. Ezeli rakibi Fenerbahçe Nani ve Van Persie transferlerini gerçekleştirdikten sonra taraftar hem Cüneyt’in hem Hamza’nın istifasını istemeye başladı.

Bunun en büyük nedeni Hamza ile Cüneyt’in taraftarın beklentisinin tam aksi demeçler vermeleriydi. Hele Cüneyt’in “Yıldızları kendi içimizden yetiştireceğiz. Gençlere önem vereceğiz” türü açıklamalarından sonra 30’unu devirmiş Bilal Kısa’yı alması bardağı taşıran damlalardan biriydi.

Podolski’nin gelmesiyle taraftar biraz yatıştıysa da, gerek savunma gerekse forvette iki kanat oyuncusunun olmaması, santrfor mevkiine bir takviye yapılmasının gereği herkesçe söyleniyor. İbrahimoviç’ten Gervinho’ya kadar birçok isim havada uçuşuyor ama gerek Hamza gerekse Cüneyt bunlara sıcak bakmıyor.

Şimdi Hamza’nın kamp sonunda iş yönetime vereceği rapora kaldı. Tabi o rapor neleri getirir, neleri götürür bunları kestirmek mümkün değil. Ancak önemli olan Hamza’nın isteklerinin hangi doğrultuda olduğu.

Artık Hamza, Dany’den vazgeçtiğine göre bir stoper alınacağı kesin. Eğer Burak alınmaz ya da küsmezse bir santrfor da alınabilir. Burak’ın alınması ya da küsmesinin ne anlama geldiğini ben hala anlayabilmiş değilim. Şampiyonlar Ligi, Süper lig, Türkiye Kupası derken sakatlığı var, hastalığı var bu işin. Umut da santrforda tek başına başarılı olamadı. O zaman doğal olan Galatasaray’ın çok iyi bir golcü transfer etmesi. Ama bu kesinlikle eski Akhisarlı oyuncu Niasse değil. Celta Vigo maçında Sabri’nin savunmak zorunda bırakıldığı sağ kanat otoyol oldu. Yani Galatasaray’ın kesin olarak bir de sağ beke ihtiyacı var.

Tabii Zlatan İbrahimoviç’ten Gervinho’ya kadar uzanan bol sıfırlı eurolara malolacak bir oyuncuyu Galatasaray’ın transfer edeceğini sanmıyorum. Her ne kadar başkanın sponsor arayışında olduğu söyleniyorsa da  hiç bir sponsorun İbrahimoviç’in üç yıllık 30 küsur milyon euroluk maliyetini karşılayacağını sanmıyorum. En iyi ihtimalle Galatasaray orta halli bir santrforda karar kılacaktır.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde mevcut kadrosuyla büyük işlere imza atamadı. Ancak Türkiye Ligi’nin favorisidir.