Cim-Bom turu tehlikeye soktu!

Yeni sezonda hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de başarılı olmak isteyen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme ilk maçında İsveç’in Östersunds takımı karşısında deplasmanda kötü bir oyun sonucunda 2-0 mağlup oldu ve turu tehlikeye soktu. Sarı-Kırmızılı takımın hocası İgor Tudor sezonun ilk resmi maçında yeni transferleri Maicon ve Bafetimbi Gomis’e forma verirken, sakatlığı bulunan Belhanda’yı ise riske etmeyerek maç kadrosuna almadı.

Oyunun ilk kırk beş dakikasında orta alanda mücadele eden ancak oyun kurmakta zorlanan, organize olamayan, gol hattındaki oyuncularını top ile buluşturamayan ve gol pozisyonu bulamayan bir Galatasaray takımı izledik. Tamam, Sarı-Kırmızılı takım sezonu rakibine oranla çok geç açtı ancak Belhanda’nın da kadroya katıldığını düşünsek bile bu takımın büyük işler başarması çok zor görünüyor.

Martin Linnes ve Carole dün akşam  ilk yarıda sadece savunmada vardılar, hücumda ise oldukça etkisiz göründüler.
Yönetimin ne yapıp edip Wesley Sneijder’in işini çözüp takıma kazandırması gerekir. Yoksa olası bir başarısızlıkla bunun faturasını Galatasaray yönetimi ve teknik direktör İgor Tudor ödemek zorunda kalır.
Galatasaray geçen sezon olduğu gibi yine hücum bölgesine topu taşımakta ve golcülerle buluşturmakta zorlanıyor. Kanatlarda oynayan Yasin Öztürk ve Gary Rodrigues beklenen ortaları yapmaktan çok uzak görünüyorlar.
Maçın 35 yaşındaki İspanyol hakemi Juan Martinez Munuera üç yıldır uluslararası arenada düdük çalıyor olmasına rağmen UEFA Hakem Kurulu tarafından sıradan müsabakalarda görev verilen bir isim olarak dikkat çekiyor. Dün akşamki oyunda sonucu etkileyecek bir hata yapmadan başarılı bir yönetim gösterdi. Rakibin umut vadeden bir atağını faul yaparak durdurduğu halde hakemden sarı kart görmeyen Tolga Ciğerci, bunun üstüne hakeme gereksiz itirazda bulununca doğru bir sarı kart gördü.

Galatasaray ceza alanı içinde hakemi aldatmaya yönelik bir şekilde kendisini çok kolay bir şekilde yere bırakan Gero’ya yerinde bir sarı kart gösterdi. Yasin’e kayarak ve kontrolsüz bir şekilde faul yapan Petersson’a da gösterdiği kart da doğru bir karardı.