Cimri mi gerçek mi?

İngiliz model Kate Moss’un Bodrum’da çıkardığı hesap kavgası hemen her yerde haber oldu. Bir plajda, 4 kişi, pide, salata ve şarap için gelen 7 bin liralık hesap tartışmanın konusu. Medya ünlü ve güzel kadın, Bodrum diye bu haberi yapıyor ama vatandaşa yarayacak asıl haberler yapılmıyor.

Arkadaş kutu içecek bakkalda bile 5 liradan nasıl satılır ya da yarım litrelik su ünlü plajlarda nasıl olur da 15 liradan satılır? Hadi Maça Kızı’nda lahmacun ayran 75 liradan satılıyor, bunu öğrendik. Peki Bodrum’da tek fahiş fiyat olan yer Maça Kızı mı?

Bir sürü yer saçma sapan fiyatlarla turizm yaptığını söylüyor ama Türkiye paralı turistleri giderek Yunanistan’a kaptırıyor.

Yunanistan eğer Euro’dan çıkar tekrar drahmiye dönerse rekabet daha da artacak, kaybımız belki de büyüyecek. Bakın Kate Moss haberi yabancı ajanslar tarafından “Türkiye’de büyük kazık” başlığıyla duyuruldu. Bu iş giderek Türkiye’ye daha zarar veren bir hale gelmeye başladı.

İşin diğer tarafı da “ne kadar kazıklanırsam o kadar iyi”diye düşünen Türk burjuvalara Kate Moss’un tavrı ders olsun. Medya da Bodrum dendiğinde sadece magazin haberi yapılmayacağını bir daha fark etsin.

Çetin Tekindor şiir CD’si...

Karadayı ekran yolcuğunu tamamladı Pazartesi gecesi. Bu diziden aklımda kalan bir sürü şeyi saymak mümkün de asıl derdim başka. Türkiye’de düzgün şiir okuyan adam sayısı yok denecek kadar azdır.

Youtube’a bakın halen rahmetli Mümtaz Sevinç’in, Kenan Işık’ın sesinden şiirler bulursunuz. Birkaç Selçuk Yöntem, birkaç Mustafa Alabora bir de Müşfik Kenter ve Orhan Veli şiirleri elbette.. Çetin Tekindor Karadayı da bir sürü insanı şiirler tanıştırdı ya da barıştırdı.

Hatta konuyla çok alakası olmasa bile Nazım Hikmet’in “Güzel günler göreceğiz” diye başlayan mısralarını duyduk.

Ay Yapım’ın Youtube’da bir kanalı var ama sound track gibi Çetin Tekindor adına şiirlerle de bir çalışma yapmalı.

Şekerpare esintisi...

TRT’de yarın akşam başlayacak Zeyrek ile Çeyrek Ramazan ekranında en çok merak ettiğim işlerin başında geliyor. Niye diyeceksiniz, bir karakol komedisi ve iki zabitin hikayesini anlatıyor.

Tanıtımlarını görür görmez aklıma unutulmaz Şekerpare filmi geldi. Şener Şen, İlyas Salman, Şevket Altuğ muhteşem bir iş çıkarmışlardı o filmde. Çeyrek ile Zeyrek, Şekerpare’nin yarattığı sempatiden fazlasıyla faydalanacaktır.