CMHP partilerinin kapatılması...

KK ( Kemal Kılıçdaroğlu) sayesinde eski Türkiye adetlerinden birisini daha hatırlamış olduk... Diktatörlük yönetiminin baskı araçlarından olan siyasi parti kapatma meselesi AK PARTİ iktidarı tarafından yapılan kanuni düzenlemelerle imkânsız hale getirilse de, parti kapatıcı sistemin banisi pejmürde CHP, bilinçaltında varlığını sürdüren konuyla ilgili bir kâbus görmüş. 

Yakın tarihe kadar, sözde solcu CHP’nin partneri, tam zıt fikriyatçısı, sağ’cılığın sözcüsüymüş gibi görünüp milletin bölünmesinde ve sokaklarda millet çocuklarının birbirine kırdırılmasında kullanılan MHP’de de aynı kâbus görülmüş ki, şirin ekran yüzüsevimli sözcüsü Oktay Vural, mal bulmuş mağribi gibi zıplayarak ekranların karşısına geçti. O da son zamanlarda CHP ve Paralel ihanet şebekesi ile sıkı fıkı’lığından dolayı yediği çiziklerden haritaya dönmüş sözde delikanlılık karizmasıyla fena bi rüzgar yaptı; “MHP’yi kapatacak adam anasının karnından daha doğmadı” dedi..!

CHP ve yavrusu MHP de gayet iyi biliyor ki; Türkiye eski Türkiye değilPartilerimizi kimse kapatamaz... Ama girdiğimiz her seçimde milletten şamar üstüne şamar yiyoruz... Ne yapalım, ne edelim derken, çıkmamış candan ümit kesilmez hesabıyla mağdur pozları yapalım da, belki vatandaşı kandırır üç beş bir şey toplarız, diye düşündüler herhalde...

60’a yakın partinin kapatıldığı eski Türkiye’de huzur içerisinde yaşayan ve o kokuşmuş anayasal düzeni koruyup kollamayı kendisine ideal edinen karanlık tarihimizin partileri CHP ve MHP, kısaltılmış haliyle CMHP yine tutuştu...

Ülkede İnsan hak ve özgürlüklerine tecavüz edilirken kılı kıpırdamadan seyreden CMHP, şimdi partilerimiz kapatılacak diye birlikte tantana (gerçeği örtmek için yapılan gürültü) makamına geçtiler.

Tarihten gelerek ülkeyi sarsan ne kadar problem varsa hepsinin mucidi ve hala daha da o problemlerin problem olarak kalması için canla başla mücadele eden CMHP8 Haziran sabahı kâbusu atmosferine girmiş görünüyor.

Kardeşlik tekrar kaim olsun! Gençlerimiz hiç uğruna ölmesin! Topraklarımıza mayın yerine, yeşerecek yeni bereketli hayatların tohumları döşensin! diye gecesini gündüzüne katarak koşturanları ihanetle itham eden CMHP8 Haziran kâbusu iklimine girmiş gözüküyor... Yaşanacak hezimeti şimdiden görüyorlar ve doğal olarak uykuları kaçıyor.

Bu vesayetçi CMHP partilerinin büyük bir görev aşkıyla yaşatmaya çalıştığı eski Türkiye’de bir çok parti kapatmalar gördük.

Sadece, milletin gasp edilen insani, ahlaki, maddi ve manevi haklarını geri almak için gayret eden ve bunları dile getiren, zar zor koalisyonlarla yakalanan iktidar süreçlerinde, millet hesabına çalıştıkları için haksız ve hukuksuzca kapatılan onlarca milli parti gördük...

Eski Türkiye’nin partileri ve adamları gördükleri kâbusta haksız da değiller hani..!

Şayet, bu ülkede kapatılacak siyasi organizasyonlar, partiler varsa; o da milleti silah gücüyle terbiye etmeye kalkışan partilerin olması gayet doğaldır.

Bu ülkede şayet kapatılacak siyasi bir organizasyon varsa, o da binlerce yıllık millet kültürünü ve geleceğini katleden partiler olması gayet doğaldır...

Ve örtülü bir şekilde savaş halinde olduğumuz, başta kendi milletini ve Ortadoğu’nun geleceğini heba eden Esed’le aynı ipte cambazlık yapıp, ülkesini düşmanına ispiyonlayan siyasi organizasyonların kapatılması gayet doğaldır.

Eğer bu ülkede kapatılacak siyasi yapı varsa, o da milleti sokağa döküp kalkıştırmak için, başta ağaç olmak üzere nerdeyse hemen her bahaneyi değerlendirmeye çalışan partiler olması gayet doğaldır.

Ama öyle bir şey yok!

Yalandan mağduriyet icat edip sonra da sığınma derdindeler! Timsah gözyaşları bunlar!

 Yeni Türkiye’de kimse kimsenin partisini kapatma peşinde değil, olamaz!

Hem de milletin ebedi muhalefete mahkûm ettiği partileri kapatmaya hiçbir kimse tenezzül etmez. Aksine onları yeni nesiller ibret alsın diye bir antika eser gibi itina ile yaşatıp sergilemek bile gerekir ki; Devleti ile barışık yaşayan yeni Türkiyeliler, Devlet Millet kavgasını körükleyip ve oradan nemalanan eski Türkiye partilerini seyretsin, incelesin, ders alsın ve gelecek nesillere ibretlik bir vaka olarak aktarsın.

Bu mana da, adı geçen partilerle ilgili herhangi bir kapatma girişimi olursa da  karşısında durmak bizim için milli bir vazife olsun..!

Vesselam..!