CNBC-e kapanıyor mu?

Televizyon dünyası kulislerinde bu sıralar en fazla konuşulan konulardan birisi Cnbc-E’nin kapanacağı iddiaları. Bu iddiayı ortaya atanlardan bir kısmı Amerika merkezli CNBC ile anlaşmanın sona erdiğini söylüyor. Bana çok mantıklı gelmedi. CNBC-E ilk yayınını 16 Ekim 2000 yılında yaptı. On ya da 15 yıllık isim anlaşması olur ama 14 yıllık anlaşma çok mantıklı değil. Bu iddiayı dillendiren bir diğer grup kanalın zarar ettiğini, Ankara büronun 2 kişiye düşürüldüğünü söylüyor. Maliyeti zaten azaltılmış bir kanal CNBC-E. Üstüne üstlük akşam kuşağında dizilerinin reklamları da fena değil ama gelir-gider rakamlarına sahip değilim, iddialı cümleler kurmam doğru olmaz. Sonuç olarak bu iddia ortada dolaşıp duruyor. Hatta CNBC-E’den boşalacak yere kimin yerleşeceği bile belli deniliyor. Tüm bunlar televizyon dünyası dedikodusu da olabilir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözünün bir yansıması da... Yayınlarını, özellikle de dizi kuşağını beğendiğim bir kanaldır CNBC-E. Finans piyasalarıyla işim olmadığı için yayın içeriğini rakipleriyle kıyaslayamam. Ancak ışığından, dekoruna özen gösterilmiş bir kanal diyebilirim. Bir de aklımda kalan iyi konuk alma özellikleri var. Eski bir örnek ama futbol yayın ihalesinden yarım saat sonra Digiturk’un CEO’sunu ekrana çıkarmışlardı.  Umarım kapanacak iddiaları sadece dedikodudur...

Kötü sessizlik

Daha 37 yaşında, iki çocuk babası bir haberci, Galatasaray Metin Oktay Tesisleri’nde yaşamını yitirdi geçen Cumartesi. Kapıyı tartıştık ama sonra 2 günde unutuldu gitti mesele. Geçen hafta can alan kapı bu hafta habercilere ardına kadar açıktı. Peki ne olacak geride kalan o 2 çocuk. Dedim ki, ortadan kalkan TSYD turnuvası gibi bir turnuva yapılsın, geliri görev başında ölen spor emekçilerine verilsin. TSYD’den de çıt çıkmadı diğer kulüplerden de... O 2 çocuğun geleceğini kurtarmak futbol camiası için kolay ötesi. O zaman bu sessizlik niye? Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ya da TSYD en ufak bir girişimde bulunmayı düşünüyor mu acaba? 

 Beni Böyle Sev

TRT’de yayınlanan iyi dizilerden birisidir Beni Böyle Sev.  Bu sezon oyuncu kadrosunu daha da güçlendiriyor. Pis Yedili’den Eda Ece kadroya katılmış bugün diğer isimler de açıklanacak. Tuttu diye bırakmamak üzerine koymak her zaman iyidir.

Yeter ki ana karakterlerin etkinliği ya da görünürlüğü azalmasın...