Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Çocuklar bu tatili dört gözle bekledi

Yarıyıl tatili, özellikle de ikinci haftasını dört gözle beklememiz için dört önemli nedenimiz var.

Üniversiteden bu yana arkadaşım olan bir çift ve onların bizim çocuklarımızla akran olan Rüzgar ve Toprak’ı. Gaziantep’ten gelecekler. Kerem ve Elvan’a bu haberi verdiğimde attıkları “Yaşasın” çığlığı üst sokaktan duyulmuştur kesin. Toprak da “Annecim çok heyecanlıyım” diyormuş durup durup. Biz bu şahane misafirlere hazırlanırken kulağımı uzmanların karne uyarılarına verdim, gözlerim de birbirinden güzel etkinlik önerilerini taradı...

Önce Üsküdar Üniversitesi’nden Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten’in karne değerlendirmesine yönelik uyarılarına bir bakalım:

“Karne çocuk için bir etiketleme değildir. Değişebilir bir sonuçtur. Karnedeki sonucun doğru değerlendirilerek anlaşılması önemlidir. Karne sadece çocuk değil, ebeveyn ve öğretmen için de bir geri bildirimdir.”

Ödül ama nasıl?

İyi karne ödüllendirilmeli mi? İşiten, anne babaların aklını kurcalayan konuların başında gelen soruyu  şöyle cevaplıyor:

“Ödül sözü çok çekiştirilen ve yanlış yorumlanan bir kavram. Elbette olumlu bir davranışı pekiştiren bir etken olmalıdır. Ancak bu her zaman para ile alınan bir şeyler olmamalıdır. Gerçekte olması gereken çocukta sorumluluk bilinci ve özdenetim, çalışma alışkanlıklarının yerleşmesidir.”

Gelelim tatil programı için göz attığım etkinliklere. İşte bunlardan birkaçı... Dünyada gösterileri ilgiyle izlenen İsveç’in ünlü buz pateni grubu Liseberg Ice Show, bugün Viaport Marina Ice Park’a geliyor. Grup, sömestr tatili boyunca ücretsiz gösterilerine devam edecek.

Sevimli sincaplar

Çizgi film kahramanlarına kim karşı durabilir? Hele de Alvin ve sincaplara... Bu sevimli kahramanlar da 23-31 Ocak tarihleri arasında Trump AVM’de çocuklarla buluşuyor ve şovlarıyla çocukları eğlendiriyor. 

Düşler evreni

Akasya Acıbadem de çocukları usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu ile buluşturuyor. 3-5 Şubat tarihleri arasında 13.00 ve 15.00 saatlerinde iki seans olarak düzenlenecek “Çocuklara Yaratıcı Drama” atölyesiyle Ali Poyrazoğlu, çocukları hayal dünyalarında bir yolculuğa çıkaracak. Eleştirilme korkusu olmadan çocukların kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri yaratıcı drama atölyesinde Poyrazoğlu, çocukları bilgilendirirken, eşsiz düşler evreninin kapısını aralıyor.

Savaş sürüyor

Star Wars fırtınası şiddetini kaybetmiş gibi görünse de etkileri devam ediyor. C&A’in bu filmin temasını taşıyan koleksiyonuyla çocuklar hem modayı yakından takip ediyor hem de kendi tarzlarını yaratıyor. Üstelik tüm ürünlerde yüzde 70’e varan indirim var.