Çocuklarý yemeklerle soðuktan koruyun

Çocuklarý gribal enfeksiyonlardan korumak için yapýlmasý gereken birinci kural yiyeceklerine dikkat etmek.

Havalarýn geçiþ dönemlerinde enfeksiyon tehlikesi kapýmýzda. Özellikle çocuklar tehlikede. Bu yüzden yapýlacak ilk þey bol miktarda sebze ve meyve tüketmek. En az 1 tabak sebze yemeði, 1 tabak salata ve 3 çeþit meyve yemek yeterli vitamin ve mineral alýmý için çok önemli. Baðýþýklýk sitemini güçlendirmek için C vitamini, A vitamini ve E vitaminine olan ihtiyaç son derece fazladýr. Yeþilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ýspanak, portakal, limon, mandalina, kuþburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. Fýndýk, ceviz, badem gibi çerezler, yaðlar, kurubaklagiller, tahin gibi besinlerde bulunan E vitamini güçlü bir antioksidandýr ve baðýþýklýk sisteminde görevlidir.

Kar soðuklarýnda dinç olmak ve hastalýklara vücudu korumak için;

- Soðuk yeme hissi de artar. Bu yüzden çocuklara üç ana ve 3 ara öðün ile beslenyin.

- Yemeðe salata ya da çorbayla baþlatýn. Böylece vitamini vücut daha iyi depolayacaktýr.

- Light ürünleri çocuðunuza yedirmeyin.

- Haftada 30 dakika çocuðunuzun spor yapmasýný saðlayýn.

- Günlük 6-8 bardak su içmeniz zararlý maddeleri atmak hem de tokluk açýsýndan önemlidir.

- Bitkisel çaylar mucize deðildir. 3-5 fincandan fazlasýna gerek yoktur.

- Her sabah 1 kaþýk bal veya propolis tükettirin.

- Her akþam yatarken 1 bardak ýlýk su ve 1-2 adet kuru incir tükettirin.

- Her gün en az 2 kase yoðurt ve 1 çay bardaðý tuzsuz yer fýstýðýný çocuðunuzun grip, soðuk algýnlýðýndan korur.

- Çocuðun baðýþýklýðýný koruyan en iyi ilaç uyku.