Okullarýn açýlmasý ve sonbarýn geliþiyle üst solunum yollarý enfeksiyonlarý için tehlike zili çaldý. Bu süreçte çocuðunuzu grip salgýnýndan korumak için bal ve arý ürünleri en büyük yardýmcýnýz olacak.
Sonbahar mevsiminde sýcaklýðýn ani düþüþleri ile soðuk algýnlýðý, nezle veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarý yaygýn bir þekilde çocuklarda görülüyor. Kullanýlan ilaçlar ve antibiyotikler çoðu zaman böbreklerde yük oluþturup vücudun toksin yükünü arttýrarak zarar da veriyor. Okullarýn açýlmasý ile de üst solunum yolu enfeksiyonlarý çocuktan çocuða hýzla geçip çocuðun okul baþarýsýný ve hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle çocuklarýn saðlýklý ve yeterli beslenmeleri, düzenli kahvaltý yapmalarý, bol taze sebze ve meyve yemeleri gerekiyor. Ancak bazý pratik yaklaþýmlar birçok hastalýðýn nedeni olan baðýþýklýk sistemini güçlendirerek de mucizevi bir þekilde engellenebiliyor. Buna en özel verebileceðimiz besin bal ve arýnýn ürettiði arý sütü, polen ve propolis gibi arý ürünleridir.
Bir kaþýðýnda bin vitamin
Çocuklara kahvaltýlarýnda bal ve arý ürünlerini düzenli olarak tükettirmek baðýþýklýk sistemini güçlendirerek hastalýklara karþý da kalkan oluþturuyor. Bal, niasin, riboflavin ve pantotenik asit gibi vitaminler, kalsiyum, bakýr, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko gibi mineraller içermektedir. Arý sütünde B1, B2, B3, B5, B6 ve folik asit gibi önemli vitaminler ve potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir ve bakýr gibi önemli mineraller bulunur. Polen, bal yapan arýlar tarafýndan çiçeklerden toplanýr, protein, vitamin ve bazý eser elementleri içerir.
ARI ÜRÜNLERÝNÝ EZCANELERDEN ALIN
Bu farklý çeþitte güvenilir markalarýn ürettiði arý ürünlerini eczanelerde bulabilirsiniz. Alacaðýnýz arý ürünlerini buzdolabýnda saklamalýsýnýz. Ve çocuklarýnýzýn baðýþýklýk sistemini güçlendirmek için kilolarý baþýna ortalama 1 gr. bal tüketmesini öneriyorum. Arý ürünü karýþýmlarýnýn tüketim miktarýný ürün ambalajlarýnda tavsiye edilen þekilde ayarlamanýz en saðlýklý yöntemdir.