Çocukların derslerine ballı destek

Okulların açılması ve sonbarın gelişiyle üst solunum yolları enfeksiyonları için tehlike zili çaldı. Bu süreçte çocuğunuzu grip salgınından korumak için bal ve arı ürünleri en büyük yardımcınız olacak.

Sonbahar mevsiminde sıcaklığın ani düşüşleri ile soğuk algınlığı, nezle veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları yaygın bir şekilde çocuklarda görülüyor. Kullanılan ilaçlar ve antibiyotikler çoğu zaman böbreklerde yük oluşturup vücudun toksin yükünü arttırarak zarar da veriyor. Okulların açılması ile de üst solunum yolu enfeksiyonları çocuktan çocuğa hızla geçip çocuğun okul başarısını ve hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle çocukların sağlıklı ve yeterli beslenmeleri, düzenli kahvaltı yapmaları, bol taze sebze ve meyve yemeleri gerekiyor. Ancak bazı pratik yaklaşımlar birçok hastalığın nedeni olan bağışıklık sistemini güçlendirerek de mucizevi bir şekilde engellenebiliyor. Buna en özel verebileceğimiz besin bal ve arının ürettiği arı sütü, polen ve propolis gibi arı ürünleridir.

Bir kaşığında bin vitamin

Çocuklara kahvaltılarında bal ve arı ürünlerini düzenli olarak tükettirmek bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı da kalkan oluşturuyor. Bal, niasin, riboflavin ve pantotenik asit gibi vitaminler, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko gibi mineraller içermektedir. Arı sütünde B1, B2, B3, B5, B6 ve folik asit gibi önemli vitaminler ve potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir ve bakır gibi önemli mineraller bulunur. Polen, bal yapan arılar tarafından çiçeklerden toplanır, protein, vitamin ve bazı eser elementleri içerir.

ARI ÜRÜNLERİNİ EZCANELERDEN ALIN

Bu farklı çeşitte güvenilir markaların ürettiği arı ürünlerini eczanelerde bulabilirsiniz. Alacağınız arı ürünlerini buzdolabında saklamalısınız. Ve çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirmek için kiloları başına ortalama 1 gr. bal tüketmesini öneriyorum. Arı ürünü karışımlarının tüketim miktarını ürün ambalajlarında tavsiye edilen şekilde ayarlamanız en sağlıklı yöntemdir.