Coðrafyada boþalan zemberek ve Türkiye'nin hazýrlýðý

Ýsrail'in yüzyýlý aþkýn süredir önce sinsice, sonra arsýzca sürdürdüðü Filistin'i iþgal ve soykýrým planý 8 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de en þedit biçimde vuku buluyor.

Þehit edilen masumlarýn en iyimser rakamla 42 bin olmasý, yarýsýndan fazlasýnýn çocuk ve kadýn olduðunun bilinmesi hiç bir þeyi deðiþtirmedi. Ýsrail sivilleri bile isteye vurdu ve bunun hiçbir yaptýrýmý olmadý üstelik. Yüz binden fazla yaralý -Ýsrail hastaneleri bombaladýðý, saðlýk görevlilerini hedef aldýðý ve Gazze'ye ilaç giriþine izin vermediði için- acýlar içinde ya öldü ya yaþadýðýna piþman edildi.

Bu da yetmedi, açlýðý ve susuzluðu silah olarak kullandý, kullanýyor Siyonistler.

Güya kural ve ilke temelli olduðu iddia edilen uluslararasý sistem, ölenler Müslüman, öldüren de Ýsrail olunca kendi kural ve ilkelerini önce kendisi çiðnedi. BM'den yasak savan kýnamalar ve Gazze'ye acil insani çaðrýlar dýþýnda bir fayda da görmedik. Zaten mevcut BM yapýsýndan bir þey bekliyor da deðildik.

Bunca kötülüðün, unutulmuþluðun içinde Gazze tertemiz. Ýzzetiyle, asaletiyle, inancýyla tertemiz direniyor.

ERDOÐAN TÜRKÝYE'YÝ NEYE HAZIRLIYOR?

Öte yandan Türkiye'nin samimi çabalarýný, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ve Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan'ýn her zeminde her imkaný Gazze'nin acýlarýnýn dinmesi, baþkenti baðýmsýz ve egemen bir Filistin'in devletinin kurulmasý için kullanmasýný da anmak gerekir.

Lakin Ýsrail "kuduz bir köpek gibi" saldýrmaya devam ediyor. ABD'nin baþýný çektiði Batý cephesinin sarsýlmaz desteði aynen sürdüðü, Ýslam dünyasýnýn herhangi bir yaptýrým gücü ortaya çýkmadýðý içindir ki "neden durayým ki" modunda Ýsrail. Durmuyor da zaten.

Gazze'de uyguladýðý planý Lübnan'da uyguluyor þimdilerde. Þam'ý bombalýyor, Ýran'ý vurmak için geri sayýyor ve Türkiye sýnýrýna yaklaþýyor.

Yaklaþmakta olaný hepimiz görüyoruz.

TÜRKÝYE 2300 YILLIK BÜYÜK VE DERÝN BÝR DEVLETTÝR

Bu noktada Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn hafta sonu ifade ettiði þu cümleleri dikkate alalým.

"Ýsrail vasýtasýyla yeni bir paylaþým savaþýnýn, kirli savaþýn yürütüldüðünü görüyor ve tüm tedbirlerimizi buna göre alýyoruz. Türkiye büyük bir ülkedir. Þunu herkes bilsin ve anlasýn. Türkiye 2300 yýlý aþan köklü birikimiyle tecrübeli bir devlettir. Türkiye 85 milyon vatandaþýyla bölgesini istikrar ve güven kaynaðýdýr. Bugüne kadar nasýl devletimizin ve milletimizin güvenliðinde hiçbir zafiyete izin vermediysek ayný hassasiyet, soðukkanlýlýk ve ayný kararlýlýkla ve elbette ayný stratejik akýlla hamlelerimizi planlýyoruz. Her karýþý þehit kanlarýyla sulanmýþ, vatan topraklarý üzerinde ameliyat yapýlmasýna müsamaha gösteremeyiz. Ýsrail hükümetini þýmartanlarý, koþulsuz destek vererek pervasýz hale getirenleri buradan aklýselimle hareket etmeye davet ediyorum".

2010 SONRASI ATAK VE KARÞI ATAKLAR

TBMM konuþmasýnýn devamý niteliðinde ifadeler. Hem emperyalist Siyonist dünyanýn planýný gördüðünü söylüyor, hem de 2300 yýllýk bir devlet olarak Türkiye'nin her tür hazýrlýðý yaptýðýný haber veriyor.

Hakikaten 2010'dan bu yana zorlu sýnamalardan geçtik. Coðrafya on yýllardýr Ýsrail için hazýrlanýrken Türkiye de yaklaþmakta olaný görerek güçlü devlet refleksiyle karþýlýk verdi buna.

Hakkýný teslim edelim. 2010 sonrasý boþalan zembereðe tek baþýna karþý koydu Erdoðan. Gezi tertibine, FETÖ'nün emniyet kumpaslarýna, PKK'nýn çukur barikat terörüne, okyanus ötesinden organize edilen ekonomik diplomatik saldýrýlara ve 15 Temmuz darbe iþgal giriþimine. 5. kolcular her olayda Erdoðan'ý diktatör ilan ederken Erdoðan akýlcý adýmlarla muhatabýnýn eteðini baþýna geçirdi.

TÜRKÝYE FETÖ'YÜ KAZIDI AMA ÝRAN MOSSAD'I TEMÝZLEYEMEDÝ

MÝT baþta olmak üzere kritik devlet kurumlarýnýn, sektörlerin millileþmesi için atýlan adýmlarýn önemini Ýran'ýn düþtüðü duruma bakarak da teyit edebiliriz aslýnda.

Tüm varlýðýný güya ABD ve Ýsrail karþýtlýðý üzerine kuran Ýran devlet aygýtý Mossad tarafýndan ele geçirilmiþ gibi. Cumhurbaþkaný Reisi'nin þüpheli ölümünden baþlayarak devam eden suikastlere bakýn. Hamas lideri Ýsmail Haniye'nin Ýran'ýn kalbinde, Devrim Muhafýzlarýnýn korumasý altýndayken nokta harekatla odasýnda þehit edilmesi... Hizbullah yöneticilerinin güvenli diye taþýdýðý çaðrý cihazý ve telsizlerle vurulmasý, yüzlercesinin bertaraf edilmesi, binlercesinin ifþa edilmesi. Ve Hizbullah lideri Nasrallah'ýn kritik bir toplantý halindeyken yer altýnda katledilmesi...

Netanyahu'nun " Ýran'da ulaþamayacaðýmýz yer yok" sözünün boþ olmadýðýnýn ispatý sayýlabilir bu örnekler.

CHP'NÝN "NE ÝÞÝMÝZ VAR ORADA" MUHALEFETÝ

Erdoðan'ýn "Ýsrail vasýtasýyla yeni bir paylaþým savaþýnýn, kirli savaþýn yürütüldüðünü görüyor ve tüm tedbirlerimizi buna göre alýyoruz" cümlesini tekrar hatýrlatýyorum. Deðiþen enerji ve ticaret güzergahýnýn dýþýnda kalmamak için stratejik adýmlar atmaktan çekinmedi hakikaten Ankara. Dýþlanmak istendiði coðrafyaya oyun bozucu olarak girdi. Libya'da, Irak'ta, Azerbaycan'da, Doðu Akdeniz'de yeni oyunlar kurdu.

Dýþarýda plan bozarken içerden yürütülen Türkiye muhalefetine de göðüs gerdi Cumhurbaþkaný. Vizyonu ufuk çizgisini aþamayan muhalefet "ne iþimiz var orada" diyerek ayaklanýyordu çünkü her seferinde. Bugün Milli Savunma Bakaný ve Dýþiþleri Bakanlarý bilgi verecek TBMM Genel Kuruluna. Bakalým bu tarihi anlarýn ve karþýlaþýlan risklerin ne kadar þuurunda muhalefet partileri.