Haliç Üniversitesinden bir öðretim üyesi aile ilgili bir ulusal birliktelikte “Türkiye boþanmalarýnýn %80’i (her beþ boþanmanýn dördü) Facebook kaynaklý” cümlesini kullandý. Eðer bu ifade doðru ise, toplumun çekirdeði olan aile kurumu büyük bir tehlike altýnda demektir.
Aile bütünlüðünün korunmasý ile ilgili Anayasamýzdaki hüküm yanýnda 5636 sayýlý kanunda “ailenin korunmasýna dair kanun” yürürlükte. Uzun yýllardýr, ailenin korunmasý ile ilgili Bakanlýk kurulmuþ bulunan ülkemizde aileyi koruyamýyoruz demektir.
1948 yýlýnda kabul edilen Ýnsan Haklarý Evrensel Beyannamesinin 16/3 maddesinde “Aile cemiyetin tabii ve temel unsurudur, cemiyet ve Devlet tarafýndan korunmak hakkýna sahiptir” hükmü mevcut.
Anayasamýzýn 41. Maddesinde “Aile Türk toplumunun temelidir ve eþler arasýnda eþitliðe dayanýr” hükmü, Ýnsan Haklarý Evrensel Beyannamesi paralelindedir.
Ayrýca 5636 sayýlý kanun da ailenin bütünlüðünü koruma için yürürlükte.
Facebook, Twitter iyi kullanýlmadýðý müddetçe aile bütünlüðüne darbe vuruyor. Öyle ya boþanmalarýn yüzde sekseni sosyal medyanýn yanlýþ kullanýmýndan kaynaklanýyor. Çocuklar, öðrenciler sosyal medyayý yanlýþ kullanma yönü ile derslerini gereði gibi çalýþmýyor, okul baþarý düzeyi geriliyor.
Bir baþka istatistik de çocuk sayýsý artarken, boþanmalarýn azaldýðýný okumuþtum. Çocuk ailenin temel taþlarý arasýnda bir nev’i harç, baðlayýcý bir unsur görevi de görüyor.
Geçmiþte, Sayýn Baþbakan her aile en az üç çocuk yapmalý temennisinde bulundu. Muhalifler hemen yüklendiler , “bizim özel hayatýmýza müdahale” yargýsýný dillendirdiler. Ben bu söylemin arkasýnda ailenin korunmasý ve ileride yaþlanan nüfus dolayýsý ile Batý ülkelerinin geliþmiþliðini yakalayamama endiþesinin yattýðýný düþünüyorum.
Yine geçenlerde kýzlý, erkekli öðrenci evleri sakýncalýdýr mealinde söz sarf eden Baþbakana her yönden saldýrý var.
Her birey nerede kalacaðýný kendi belirler diyen muhalifler bana göre sathi bir düþünceye sahip. Böyle durumlar yaygýnlaþtýkça aile kurumu zarar görmeyecek mi? Bir evde kalan delikanlý bir erkek ve kýz adeta barut ile ateþ gibidir. Zaman içinde türlü komplikasyonlar çýkacaktýr. Resmi bir bað ile kurulan aile dahi zaman içinde ihtilaflarla boðuþuyor. Devlet alacaðý tedbirler ile bu delikanlý çaðýnda olan gençlerin yanlýþ yapmalarýný önlemek durumundadýr. Evlenecek gençlere evlilik kredisi, ev kurma kredisi yaygýn olarak kullanýlabilirse bu gençler evliliðe özendirilebilir. Ben þahsen 21 yaþýnda evlendim, erken evlenmeden hiç zarar görmedim, bilakis yarar gördüm.
TOKÝ Lüks konutlarý “hâsýlat paylaþýmý” ile üretip büyük paralar kazanýyor. Sn. Baþbakan TOKÝ’ ye her üniversiteye yeterli miktarda kýz-erkek öðrenci yurdu yapmasý talimatý verir ise kýsa sürede, geleceðin aile bütünlüðüne saldýrý olan “kýzlý erkekli öðrenci evi” konusu da gündemden düþer.