Çok heyecanlı bir haftaya giriyoruz

Bu yazıyı okuduğunuzda Galatasaray-Elazığspor maçı çoktan sonuçlanmış olacak. Bendeniz yazıyı maçtan önce yazıyorum ama maçın çok heyecanlı geçeceğini tahmin ediyorum, zira Elazığ'ın maç öncesi 35 puanı var, bu puan barajı tehlikeli bir baraj, Elazığ'ın her ne pahasına olursa olsun puana ihtiyacı var, bu nedenden Galatasaray'ı çok zorlayacağını düşünüyorum.

Ancak, tersi de olabilir, Drogba'lı, Sneijder'li, Burak'lı bir Galatasaray Arena'da maçı daha başlarda da koparabilir, Elazığ'ın puan açlığının yaratacağı hırs dünya devleri karşısında yetersiz de kalabilir.

Galatasaray bu akşam (Cuma) puan kaybederse Pazar gecesi Fenerbahçe Ankara'da Gençlerbirliği karşısına çok daha bilinçli ve istekli çıkar. Fenerbahçe 33. Haftada yani sondan bir önceki haftada Kadıköy'de Galatasaray'ı ağırlayacak. Bu aşamada iki takım arasındaki puan farkı üçün altında olursa 33. Hafta futbolseverler için unutulmayacak bir hafta olabilir, biz fenerbahçelilerin şimdilik içeriye yönelik en büyük, en önemli beklentimiz de bu.

Fenerbahçe olağanüstü zengin ve kaliteli olmayan kadrosuyla üç yarışı da iyi götürüyor doğrusu, başta Aykut Kocaman olmak üzere tüm kadroyu kutlamak şart.

Perşembe gecesi de aynı kadro belki de Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından birini oynayacak, Kadıköy'de Benfica'yı yarı finalin ilk ayağında ağırlayacak.

Fenerbahçe, grup sonrası, Bate'yi, Pizen'i ve Lazio'yu eleyerek ilk dörde girdi; Benfica bu takımlardan daha iyi bir takım ama elenmeyecek bir takım da asla değil, bunu unutmayalım. Portekiz'deki rövanş maçını 65 bin kişilik bir statta yani Kadıköy'den daha büyük bir statta ve seyircili oynayacağız, bunu da hiç unutmayalım.

Portekiz Liginde de üç büyükler geleneği var, Benfica da Porto ve Sporting Lizbon ile birlikte bu üç büyüklerden biri, lakabı da "kartallar" yani bize pek yabancı değil.

Bizim kuşak Benfica'yı Eusebio üzerinden hatırlıyor; bir jest yapalım, adı o dönemde Pele ile beraber anılan, 1966 Dünya Kupası Portekiz-Kuzey Kore maçı hala hafızalarda, bu Mozambik kökenli portekizliyi Kadıköy'e davet edelim, bir özel uçakla getirelim, maçı Şeref tribününden izlesin, Fenerbahçe için de çok iyi bir tanıtım olur.

Sizi bilmem ama ben şimdiden Amsterdam'da bilet peşine düşmek istiyorum.