Çok kolay oldu

Türk futbolunun yerini görmek açısından dünkü Galatasaray-Balıkesir maçı, çok iyi bir örnekti. Balıkesir, bir dönem liderlikte kaldıktan sonra, şu anda grubunda ikinci durumda. Ama Galatasaray’ın yedek kadrosu karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Siz bakmayın maçın bir ara 1-1’e geldiğine. Balıkesir’in kondisyonunun yeterli olmayacağı, maçın başından belliydi. O kadar çok zorladılar ki kendilerini, hele 1-1’den sonra öylesine geldiler ki Galatasaray’ın üzerine, ikinci yarıda pillerinin bitip tükenecekleri kesindi.

Balıkesir’de umut vaat eden Mustafa ve Muhammet gibi futbolcular var. Ama bunların 1. ligde hele de başa oynayan takımlarda yer bulması çok ama çok zor. Avrupa’da birinci ligler ile ikinci ligler arasında bu kadar büyük farklar yok. Örneğin İngiltere’de FA Cup’ı, İspanya’da Kral Kupası’nı ikinci ligden bir takımın kazanması kimseyi pek fazla şaşırtmıyor. Ama Türkiye liglerinde böyle bir şeyin olması çok ama çok güç.

Galatasaraylı futbolcuların içinde, Engin, Elmander ve Gökhan Zan iyi oynadılar. Ancak birçok futbolcunun oynamaya oynamaya becerilerini kaybetmeye başladıkları hemen göze çarptı. Bunların başında da Sercan geliyor. Bursa’da oynayan Sercan ile dün akşam oynayan Sercan arasında gerçekten çok büyük fark var. Çağlar, üstüne hiçbir şey koymadan, hala bıraktığımız yerde duruyor. Bir ara milli takıma da çağrılan Çağlar, nedense pek fazla çaba göstermedi maç boyunca.

Muslera’nın yokluğunda Galatasaray’ın kalesini koruyan Ufuk, yediği golde hatalıydı. İlk topu kurtardı ama yandan vurulan şutu elleriyle içeri attı. Ufuk gibi bir kalecinin, böylesine bir hata yapmaması gerekir.

Sabri’ye gelince... Ya başka bir takıma gidip sürekli orta sahada oynamalı ya da savunmanın sağında nasıl oynanacağını öğrenmeli. Hala ilk günkü gibi acemice hatalar yapıyor. İlk yarıda Balıkesir’in bütün akınları Sabri’nin savunduğu sağ kanattan geldi.

Sahanın en iyilerinden biri Aydın, maçın bitimine 10 dakika kala sakatlanarak çıktı.

Emre çok usta bir vuruşla topu 90’a bırakmasına rağmen, meşin yuvarlak direğe çarpınca çok şık bir golden oldu.

Galatasaray angarya olarak gördüğü Türkiye Kupası’nın 4. tur maçından çok kolay bir galibiyet alırken, Balıkesir’den gelen 3 bin civarında seyirciyi de üzdü.