Çok soru çok cevap...

Perşembe öğleden sonra Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, NTV canlı yayınında Erhan Ertürk’ün sorularını yanıtladı.Son dönem seyrettiğim en iyi röportajlardan biri oldu bu. 

Önce Erhan Ertürk kısmını yazayım. Soru sorarken bilgi satma son dönemin en moda alışkanlıklarından birisi. 

Ertürk böyle bir çabaya girmedi, konuşulan her konuyu kısa ve net şekilde sordu. Aziz Babuşcu kısmına gelince...Soruları sağa sola savurmadı, top çevirmedi...Aksine her soruya son derece net ve açık cevaplar verdi.Söyledikleri kadar ikna edici bir ses tonu kullanması ve rahat beden dili de dikkat çekti. 

Kıssadan hisse bir röportajın öğretici olmasının tek yolu uzun olması değilmiş.

Kısa sürede çok soru çok cevapla örnek sayılacak programlardan biriydi.

Öğretici bir program

Ben yeni farkına vardım ne zamandır yayında bilmiyorum ama öğretici bir programdan söz etmeliyim bugün.

Programın adı Artı 90, ismi biraz futbol programı gibi ama içeriği öyle değil.TRT Türk’te yayınlanan bu program yurt dışında yaşayan yaklaşık 5 milyon vatandaşın dertlerini, başarı hikayelerini, sorunlarını anlatıyor. Bu hafta Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Hamdi Pınar’ı konuk etmişlerdi.

Başbakan Erdoğan’ın Brüksel ziyareti öncesi AB-Türkiye ilişkileri adına iyi dolu dolu bir yayın oldu.Program sunucularından Mehtap Altınok’u daha önce çeşitli kanallarda muhabir olarak seyretmiştim, o da bu programla ekrana dönmüş. Pazar günleri bilgi arayanlar için alternatif olabilir bu program...

Akif Beki eksikliği

CNN-Turk’te Karşı Gündem, Akif Beki’siz ilk yayınını yaptı bugün.Doğrusunu isterseniz program akmadı, zaman zor geçti. Belki seyirci hararetli tartışmalara alıştığından belki devamlılık unsuru olmadığından böyle geldi ama durum yazdığım gibi.

Yıldıray Oğur yeni formatın ilk konuğu olarak meramını iyi anlattı ama dedim ya Akif Beki’nin yokluğu fazlasıyla hissedildi...