Çok şükür bitti

Geçen haftaki yazımın başlığını “Çok şükür bitiyor” diye atmış idim.

Bu hafta bir adım daha ileri gidiyor ve “Çok şükür bitti” diyorum.

Cumartesi gecesi yani Fenerbahçe-Galatasaray finalinden sonra yaşanan çirkinlikler bütün senenin ve daha da öncesinin çirkinlikler birikimine tüy dikti.

Bunu kim yapacak bilemiyorum, TFF’mi, PFDK mı, Etik Kurul mu, yoksa daha gerçekçi bir ifadeyle UEFA mı, gerçekten fikrim yok, çok da önemli değil ama futbole çirkinlik karıştıran herkesin, adı, aidiyeti ne olursa olsun, çok ciddi ölçülerde cezalandırılmasını istiyorum.

24 Mayıs’ta Çağlayan Adliyesi’nde bir dava başlıyor. Başta Yıldırım Demirören olmak üzere dönemin Beşiktaş yöneticileri vergi kaçakçılığı suçundan yargılanacaklar.

Beşiktaş Kulübü ortaya çıkan durumun bir teknik hatadan kaynaklandığını, ortada bir kaçakçılık kastı olmadığını savunmasında belirtiyor.

Hesap Uzmanları Kurulu ise durumun “sehven” oluşabilecek bir durum olmadığını belirtiyor. Yine aynı döneme ilişkin UEFA’nın Beşiktaş’a kestiği ceza ise daha çok yeni. UEFA’nın, yeni Beşiktaş Başkanı’nın çok iyi niyetli girişimlerine rağmen kestiği ceza da yine parasal düzensizliklere ilişkin idi. Aklıma eski bir askeri fıkra geliyor;

Komutan askere mağlubiyetin nedenlerini sorduğunda asker birinci olarak “barutumuz bitmiş idi” deyince Komutan “yeter, başka izahata gerek yok” diye sorgulamayı noktalamış.

Beşiktaş’ın hem UEFA’da, hem de Çağlayan Adliyesi’nde malum duruma düştüğü dönemde kulübün başkanı kim idi?

Bu zat-ı muhterem bugün hangi görevde, hangi kurumun başında? Barutun bitmesi gibi bir şey bu durum, değil mi?

Hoş, burası, Süleyman Demirel marifetiyle bir kamu bankasına büyük batık borcu olan bir kişinin milletvekili yapılıp kamu bankalarından sorumlu devlet bakanı olabildiği bir yer. Bu açıdan baktığınızda da durum, ilişkiler, tayinler, seçimler çok anormal görünmeyebilir.

İnsanın sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yermiş.

Galatasaray maçında Alex neden ilk 11’de değildi, doğrusu hiç anlayamadım.

Bursaspor maçında ise Alex, Fenerbahçe’nin en etkili silahı olduğuna hiç kuşku yok, nasıl bu kadar rahat ve markajsız oynadı, bunu da anlayamadım.

Alex’in çok rahat top kullanacağını, serbestçe pas alıp, pas vereceğini bileyim, Fener-Barcelona, Fenerbahçe-Manchester United maçlarında favorim hep Fenerbahçe olur.

Çok şükür bu sezon bitti.

Seneye, İnşallah sıfır şaibeyle, maç heyecanına tekrar balıklama atlarız.