Çöp takımdan şampiyon kadroya

Trabzonspor’da şampiyon takım parça parça talan edildikten sonra elde kalan ve para eden son futbolcular da üçe beşe bakmadan elden çıkartılıyor. Satılan oyunculardan elde edilen para ilk etapta başarı gibi gözükse de detaylı bakan gözlerden kaçmayan yanlışlar da yok değil. Öncelikle bir iki tespit yapıp bazı önemli konuların altını çizerek kulübün transfer politikasına değineyim.

Satılan ve para eden Adrian, Henrique ve Olcan 11’de direkt forma giyen oyuncular. TS’un şimdiki başkanı enkaz devraldık söylemine sık sık başvuruyor, ama görüldü ki çöp bir takım alınmamış. Çünkü Trabzon’un şimdiki Başkanı  sattığı 8 futbolcudan 16.7 milyon Euro gelir elde etti.  Satılan oyunculardan elde edilen gelirin camiaya bir başarı olarak sunulması ise bunun bir diğer ispatı. Colman, Janko, Aykut, Malouda ise zararına da olsa elden çıkartılması gereken oyuncular. Bu dört oyuncunun ikisinin TSr’un daha geçen sene büyük umutlarla transfer ettiği oyuncular olduğunu da belirtirsek hala hatalarından ders almamış bir yönetim anlayışı ile transfer yapıldığını da söylemiş oluruz.

Bir de alınan oyunculara bakalım. İlk 11 de oynayan oyuncuları satıp yerlerine ikame edilen oyuncular ile alınan risk oldukça fazla. Nihayetinde milyon liralar verilerek Serdar Gürler başarısız olursa bedavaya elden çıkartmak zorunda kalma ihtimali var. Bu Elazığ’dan alınan Deniz için de geçerli. Altınordu’dan alınan ve 20 yaşında lisans çıkartmış Gökhan Karadeniz için de...

Kulübü tepeden tırnağa değiştireceğim. Yeni bir TS yaratacağım diye süreci zorlama çabası pahalıya mal olabilir. Hami Mandıralı’nın yerine takımın başına Cezayir Milli Takımı’nın hocası Halilhodzic’in gelmesi ile şekillenecek yabancı transferi ise büyük oranda elde olan para miktarına bağlı olarak gerçekleşecek. Zira Trabzon transfer sezonuna cebine para koyarak çıkmıyor. TS, elindeki para eden oyuncuları satılıp yerine yeni bir takım kurma planları yapıyor. Sonuçta ortaya hiçbir şampiyonluk tecrübesi veya mücadelesi olmayan oyunculardan kurulu bir takımın çıkma ihtimali çok yüksek. Bu arada TS’un Stoper, Sol bek, Orta Sahada oyun kurucu, forvet arkası ve bir de forvete ihtiyacı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bu transferlerin tamamının yapıldığını düşünürsek ümitler Cezayir Milli Takımında başarılı bir profil çizen Halilhodzic’e bağlanıyor. Aksi halde ilk yarı bitmeden tribünlerin bir kısmı “Şenol Güneş türküsünü” çağırmaya başlar.

Milyon dolarlar harcandığı halde, elde çöp bir takım kaldı diyerek girişilen iş,  umarız satıldığında para etmeyecek başka bir çöp takıma dönüşmez. Tabi bu sefer çöpler para ederse.