Çorba diyetiyle aç kalmadan zayıflayın

Kalori değeri ve glisemik endeksi düşük olan çorbalar, tok kalmayı sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Öğünlerde ya da atıştırmalıklar yerine 1 kase çorbayı tercih edin.

Kış mevsimi, soğuk havalarda daha fazla yemeyi tetikleyen, işten sonra evde uzun süre geçirilen vakitlerde bol atıştırmaya yönlendiren bir dönem. Bu nedenle sizlere kısa sürede tok kalmayı sağlayacak çorbalar öneriyorum. Hem ana yemekte hem de atıştırmalıklar yerine 1 büyük kase çorba içerek kilo alımını durdurabilir veya düzenli kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz. 

Lif oranı yüksek

2005’ten bu yana The Pennsylvania State Üniversitesi Beslenme Bölümü Başkanı Barbara Rolls ve arkadaşlarının süregelen araştırmalarında kilo vermede başarılı olmak için besinlerin lezzetli ancak düşük kalorili, diyet lifinden zengin ve aynı zamanda su içeriğinin de yüksek olması gerektiğini belirtmiştir. Çünkü midenin iç dengesinde hormonsal olarak doyum hissini ancak enerji yoğunluğu düşük yiyecekle sağlanır. Nedeni çok basittir. Kalorisi düşük olan yiyecekten daha fazla yeseniz de normal öğünde aldığınız kalorinin neredeyse üçte birini tüketerek yani daha az kalori alarak doyabilirsiniz. Çorbalar; kuru baklagil, sebze, tahıl çeşitleri ile hazırlandığı için yüksek oranda diyet lifi ve, içerisinde bol su kullanıldığı için de midede hacim sağlayacak etkiyi gösterir. 1 küçük kase çorbanın değeri ortalama 100 - 150 kalori arasında değiştiği için az kalori ile yüksek düzeyde doygunluk yaratacak sihirli bir yapıya sahiptir. Çorbaları tercih ederken tahıl, kurubaklagil, yoğurt ve sebze çeşitlerini tercih   edebileceğiniz gibi yöresel olan besin içeriği zengin olan çeşitlerini değiştirerek içmenizi tavsiye ederim.