Coşku kaybı

Beşiktaş’a verilen ‘12 yaş üstü erkek seyircisiz oynama’ cezası hiç içime sinmedi. Aynı gerekçe ile başka kulüplere verilen cezaların da sinmediği gibi. Azgın saygısızlar, tribünde suç işliyor, sanki onları terbiye etme sorumluluğu kulüplerde imiş gibi, onları bırakıp kulüpleri cezalandırıyorlar! Zarara sokuyorlar. Bu saçma cezalandırma anlayışı bakalım ne zaman terk edilecek.

Çoğu takım milli maç haftasında yaralarını sarıyor. Ama kimi, milli takımlara verdiği oyuncuları nedeniyle bir arada hazırlanamıyor ve sakatlar veriyor. Ve coşku ritmini yitiriyor. Beşiktaş’ta bu vardı dün.

Beşiktaş Oğuzhan ve Atiba’dan yoksun sahaya çıkacaktı, ama ısınma sırasında başka bir kayba uğradı. Sivok sakatlandı! O zaten sakat gibiydi! Zorladı, olmadı. İyi ki maçtan önce oldu. Escude sağ stoper yapıldı, yanına Ersan kondu. Bu ikili geçen yıl çok yetersiz kalmışlardı. Ancak dün özellikle Escude işini iyi yaptı. İkili fazla sırıtmadı.

Rizespor Beşiktaş’ı ‘oynatmamaya’ planlıydı. Sert ikili mücadeleler yaptılar. Hakemin yönetim karakteri de buna uygundu. Önde basıp, Beşiktaş’ı planlı işler yapamamaya zorladılar. Fernandes’i, kenarlarda Olcay ve Gökhan’ı iyi kontrol edince Beşiktaş istediği gibi oynayamadı. Rakibinin ilkelerini aşmak için, hızlanması, topu çabuk kullanması gerekti. İlk yarıda çerçeveyi de tutan çok şut atabildiler, ancak bunlar rahat yapılan vuruşlar değildi. Dışarı ya da kaleciye gitti. Bir tek Almeida’nın girdiği pozisyon, hızın ve becerinin ürünüydü. Vuruşa çok uygundu, ama topu kaleciye attı! Portekizli 61.dakikada da bir fırsatı harcadı. Onun, kendi kulağını kendi çekmesi gerek. Bu ‘kaçırma’ yanını düzeltmez ise geriye neyi kalır? Beşiktaş ikinci yarıya gereken tempo ile başladı ve baskı kurdu. Rize bu oyuna razı oldu ve kontratak kovaladı. Ancak son yarım saate girildiğinde hücumlarını artırmaya çalıştı. Beşiktaş’ta pasif kalan Olcay’ın yerine Dentinho, Necip’in yerine Ömer girdikten sonra mücadele daha canlandı. Çünkü Beşiktaş hücum düşünen adam sayısını artırırken orta alanın direncini azaltmıştı. Savunma hataları yaptı.

Oyunun özeti şu: Rize yeni yapılanmasında olumlu adımlar atarken, Beşiktaş coşkusunu, etkili oyun kimliğini yitirmiş durumda.