Çözüm Ankara’da, Brüksel’de değil!

Terör olayları o kadar arttı ki artık çetelesini tutamıyoruz.
Dün bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde düşürülen helikopterde 4 asker ve Silopi’de mayın tuzağında 4 polisin şehit olduğu haberleri geldi.

Bir gün önce Sultanbeyli’de polis merkezine yapılan saldırı sonucu bomba imha müdürünün şahadeti gazetelerin manşetindeydi.

Artık her gün birkaç terör eylemi haberi alıyoruz ve her gün birkaç ocağa ateş düşüyor.

PKK terör örgütünün bu eylemlerine demokratik yöntemlerle seçilmiş bir milletvekili, “Bunlar terör değildir” diyebilir mi?

***

Dememesi gerekir ama diyor. Üstelik sıradan bir milletvekili de değil bir siyasi partinin eşgenel başkanı sıfatıyla söylüyor.

HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ Almanya’nın Sesi’ne (Deutsche Welle) verdiği demeçte “PKK bir halk özgürlük hareketidir. Aynı zamanda demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren bir örgüttür. Bizler PKK’nın bu hedeflere ulaşma konusunda başvurduğu yöntemleri onaylamıyoruz. Ancak şunu da kabul etmeliyiz ki, uyguladığı program terör değildir” diyor.

Deveye “Neren eğri” demişler, “Nerem doğru ki”cevabını vermiş.

***

PKK’nın faaliyet alanı Türkiye olduğuna, bu örgüt özgürlük hareketi olduğuna göre hangi esaretten özgürlüğü kastediyor eşbaşkan?

Seçme ve seçilme hakkı olmadığından mı, genel başkan olamadığından mı meclise giremediğinden mi?

Hangi kürt vatandaş hangi temel ve siyasi haklardan mahrum ki bu örgüt özgürlük hareketi oluyor?

Ve bunu söyleyen de TBMM’de 80 vekil ile temsil edilen bir siyasi partinin genel başkanı oluyor!

Bu ne yaman çelişkidir!

***

PKK demokrasi ve eşitlik mücadelesi veriyormuş! Bu mücadele yol keserek, adam kaçırarak, asker polis katlederek mi veriliyor?

Eşbaşkanın konuştuğu Almanya da ve diğer Avrupa ülkelerinde PKK benzeri bir örgütün faaliyet göstermesi mümkün mü? 

Bırakın silahlı faaliyeti ırkçı söylemle oyu artsa bile iktidar olması mümkün mü? Avusturya’daki ırkçı Özgürlük Partisi’ne ne yaptı Avrupa?!

Jörg Haider’in iktidar olmasına fırsat tanıdı mı?

Almanya’daki PKK mensupları neden silah taşıyamıyor ve neden silahlı eylem yapamıyorlar Yüksekdağ bilmiyor mu?

***

PKK’nın yöntemini onaylamıyorlarmış ama uyguladığı program terör değilmiş!

Madem terör değilse yöntemini neden onaylamıyorsun? Hem terör değilse onaylamanda ne sakınca var?

Bu lâfazanlık ile güya yargının elinden kurtulma kurnazlığı gösteriyorsun.

Terör yoksa sorun yok demektir, terör varsa devlet terörle sonuna kadar mücadele edecek demektir.

***

Eşbaşkan aynı demeçte hızını alamıyor AB ve NATO’nun “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Partisi AKP’den Kürtlerle çözüm sürecini yeniden başlatmayı talep etmesini” istiyor.

Sen 80 vekille temsil edilen bir siyasi partinin başkanısın bu talebini neden mecliste değil de gidip AB’den NATO’dan istiyorsun?

Sonra hangi Kürtlerle çözüm sürecini yeniden başlatacakmış?! AK Parti hükümetleri döneminde Kürtlerin hangi hakkı iade edilmemiş, hangi Kürt vatandaş hangi haktan mahrummuş?

Kürtlerin haklarının teslimi süreci çoktan bitmiştir.

Çözüm süreci dediğin şey terörün bitirilmesi sürecidir

***

Bu çözüm süreci, teröristin silahlarını bırakması teslim olması ya da ülkeyi terk etmesinden sonra ancak başlayabilir. Bunun için Türkiye’yi NATO’ya AB’ye şikayet etmeye gerek yoktur. Bu sürecin kanunu (6551 sayılı kanun) bile vardır.

Ama siz kanunun uygulanmasını değil batının Türkiye’ye baskı yapmasını ve teröristlerle beraber silah desteğinde siyaset yapmak istiyorsunuz üstelik her gün üç dört insanı katlederek!

Sizin bu yaptığınıza siyaset desem siyaset değil yol desem yol değil.

***

Aynı söyleşide utanmadan ve sıkılmadan Türk hükümetinin IŞİD’i desteklediğini tekrarlayarak paralel örgütün değirmenine su taşıyorsunuz, kendi devletinizi batıya şikayet edip baskı kurmasını istiyorsunuz.

Yanlış kapıdasınız.

Size batıdan da NATO’dan da ekmek çıkmaz.

Türkiye eskisi gibi operasyon için batıdan izin almıyor, sadece diplomasi gereği haber veriyor, o kadar.

Batı da kendi ülkelerinde PKK türü bir örgüte asla izin vermeyeceği için kerhen de olsa Ankara’yı destekliyor/desteklemek zorundadır. 

Karar mercii Ankara’dır.

HDP’nin de PKK’nın da artık bunu anlaması lazım.

Ayrıca terör eylemleri devam ettiği ve teröristler silahlarıyla ülke topraklarında gezmeyi sürdürdükçe, çözüm süreci diye bir beklenti hayal bile değildir, ham hayaldir!