Cristian Baroni mutlaka kalmalı

Fenerbahçe yeni sezona girerken transferlere büyük atakla başladı. Zenit’ten Bruno Alves’i aldı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Holmen’i. Teknik direktör hala belirsizliğini muhafaza etmesine rağmen Ersun Yanal’a “Bekle” denildi.

Yobo istenmeyen adam. Üstelik geçen sezon tapusu alınmıştı. Miroslav Stoch’un ne olacağı belli değil. Genç yaşta emekli olmuş nöbetçi golcü Semih’e de kendisine kulüp bulması söylenmiş. Miloş Krasiç istenmeyenlere diğer aday. Ama kendisi kalmakta direniyor. Fenerbahçe’de çok mutlu olduğunu söylemekte. Geldiğinden beri hiçbir varlık göstermemesine rağmen oturduğu yerden dünyanın parasını kazanıyor. Kısacası koskoca bir kazık olarak Fenerbahçe’yi söğüşlemeyi uygun görüyor.

Alper Potuk Eskişehirspor’dan alındı, bence iyi transfer. Umarım yeni takımı Fenerbahçe’de başarılı olur. Sezer Öztürk de Eskişehirspor’dan gelmişti. O da iyi futbolcuydu. Ama gelin görün ki, sakatlıklar bu oyuncuyu fazla forma giymekten mahrum bıraktı.

Bayer Leverkusen’den Michal Kadlec solbek olarak transfer edildi. Başka bir özelliği de stoperde görev yapabilecek bir futbolcu. Fenerbahçe’de alt alta üst üste koyduğun yabancı futbolcu sayısı, iki elin parmaklarının bir fazlası. Yani yabancılardan rahatlıkla sayısal olarak bir takım kurabilir. 6’sı sahada olacak statüye göre; 4’ü tribünlerde oturacak. Fenerbahçe’nin orta sahadaki futbolcularına bakacak olursak bütün hepsini üst üste koyarak en güçlü yeri olduğunu rahatlıkla söylebilirim.

Cristian Baroni’nin transferi ortalıkta söz konusu oluyor ise, Fenerbahçe bu oyuncudan vazgeçmemeli derim. Hücumda Pierre Webo ile Moussa Sow geçtiğimiz sezonda birilerine göre çok iyi, benim hala belirli görüntülerimde aman aman iyi olmadıklarıdır. Çok kötü değil ama çok çok da iyi değil.

Ben her takımın kalecisini çok önemserim. İyi bir kaleciye sahipsen fazla üzülmezsin. Volkan iyi kaleci ama kendisine yakışmayacak sahadaki hal ve gidişi, akıllara durgunluk verecek kalesinde müsade ettiği goller umursamazlığın ta kendisidir. Onu özellikle bu sezon ciddiyete davet eder, Milli Takımımız’ın vazgeçilmez kalecisi olsun isterim.