Zirvedeki takım kim ligin dibindeki kim?

Zirve yarışındaki rakiplerinin puan kaybetmesi sonrası 3 puan alma adına Galatasaray’ın iştahını kabartır diye düşünmüştüm... Ama neredeee!

Maça beklenenin aksine baskıyla başlayan taraf Kayserispor’du. Galatasaray kendi yarı alanından çıkarken kaptırdığı her topta kalesinde tehlikeler yaşadı.

Dakikalar 11’i gösterirken Podolski ile paslaşan Rodrigues o ana kadar maçın en önemli pozisyonunda topu dışarı attı.

Galatasaray’da yan top hastalığı yine kendini gösterdi. 29. dakikada kornerden gelen topta M’Biala bu kez Aslan’ı avladı. 45+1’de bu kez Levent yine bir yan top sonrası kafa ile golü buldu. Süper Lig’de 12. kez kafa golü yiyen G.Saray bu alanda lider! Sarı-Kırmızılılar yeni bir rekora koşuyor! Yedikleri gollerin 4’te3’ü yan toptan...

Galatasaray defansında bu şekilde adam paylaşımı olduğu sürece bu açık giderilemez, bu hastalık tedavi edilemez. Galatasaray’ın Kayserispor’un 2 stoperinden de duran toptan gol yemesi kimseyi şaşırtmıyor. Çünkü Galatasaray bunu hep yapıyor!

Her hafta kafa golu yiyorsun ey Rikerink efendi ve yardımcıları. Hiç mi önleminiz yok? Devre arası kafa topuna çıkacak bir tane uzun stoper almak aklıınza gelmedi mi ey teknik ekip ve yönetim?

Galatasaray top rakipteyken ne baskı yapıyor, ne top kazanıyor. Agresifl ik yok, rakibe yakın oynamak yok. Peki o zaman bu halde nasıl kazanacaksın.

Ne defansta, ne orta sahada, ne de hücumda hiçbir varlık gösteremeyen, şampiyonluğa oynayan Galatasaray’ın hali evlere şenlik. Sarı-Kırmızılı takımda “şu da iyiydi” diyecek bir kimse yoktu.

İki takımın da renkleri sarı-kırmızı. Biri zirvede, üçüncü sırada, diğeri küme düşme hattında. Sanki şampiyonluğa oynayanla, kümede kalma mücadelesi veren takımlar yer değiştirmiş...