Cumartesi-pazar siyaset olur mu?

Medya dünyasında hafta içi iş yapmanın daha önemli olduğu zannedilir. Oysa televizyonlar için tam aksi bir durum söz konusudur. Burayı biraz açmam lazım: Gazeteler en çok cumartesi ve pazar günleri siyaset ve ekonomi haberine ihtiyaç duyarlar. İnternet siteleri ha keza manşete çıkaracak yeni haber arayışına girerler. Yani haber televizyonculuğu açısından cumartesi-pazar günleri en verimli ve en fazla etki yaratılacak gündür. 24 Tv’de Taşkın Şenol bu etkiyi defalarca yaratmıştı. Bu hafta sonu da CNN-Turk’te Hakan Çelik garip bir iş yaptı. 

Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Pazar günü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u konuk ederek hem gazetelere istedikleri manşetleri verdi hem de kendi programının adını parlattı. Sonuç olarak cumartesi ve pazar günleri siyaset haberi elbette olur hele ki seçimlerden hemen sonraki hafta bu işi yapan çok ekmek yer. Hakan Çelik de keyifle ekmeğini yedi işte...

Ertan Bey’i masrafa sokayım

Önce peşin peşin niyetimi söyleyeyim:Bu yazının sonunda Digiturk Ceo’su Ertan Özerdem’i biraz masrafa sokabilmeyi umuyorum.Sonra da klasik cümleyi söyleyeyim, “Kendim için bir şey istiyorsam namerdim”Bu kadar şaka yeter geleyim sonuca...Bugün tüm belgesel kanalları üç aşağı beş yukarı birbirinin aynısı oldu.Hepsinde altın arama maceraları, hepsinde doğada yaşamayı tercih edenlerin maceraları, hepsinde Alaska’da çekilen belgeseller, hepsinde balıkçılık hikayeleri...Suç belgesellerinde de durum aynı, Discovery’nin ID ve History grubunun Türkiye’de yayında olmayan kanalı Crime Investigation var. Şu an içeriği en özgün kalan kanal History Channel.İçeriği özgün ama adıyla alakası kalmadı, tarihi belgeseller yok denecek kadar az.En iyi formatları depo savaşları ki mantar gibi yayılan bir format oldu bu.

Sonuç olarak belgesel kuşağında tarihi olayları arayan bir seyirci grubu var. History Channel şimdi ikinci bir kanal açmış, tanıtımlarını gördüm ve gerçekten de tam bir tarihi olaylar kanalı. Acaba Digiturk bu kanalı platformda yayına alır mı? Adil davranıp, önce sıkıntılı noktaları yazayım... Seyirci grubu dar, kanalın reklam alma şansı pek yok, dolar kuruyla beraber maliyeti de yüksek olacak bir kanal. Buna karşın Digiturk platformunda özel kalan tek kanal History Channel ve bu karar platformun prestijini arttırabilir.

Ne dersiniz Ertan Bey?

Hayat magazincilere güzel

Tüm medya magazin gazetecilerine gıpta ediyordur bu aralar. Magazin muhabirlerinden değil ama yazar ve yöneticilerinden söz ediyorum. Sosyal medyada takip ediyorum her hafta sonu bir yerdeler ve genellikle de çoğu aynı yerde. Bazen Çeşme, bazen Bodrum bazen Kıbrıs, geziyor, eğleniyorlar.Gözümüz yok ama bu kadar da gözümüze sokmayın arkadaş...