Cumhuriyet kuşakları kime oy verdi?

Son seçimlerde cumhuriyet kuşakları kime oy verdi?

AK Parti’ye yüzde 52.

Geri kalansa CHP, MHP ve bağımsızların daha sonradan oluşturduğu BDP’ye.

AK Parti’ye oy verenler Osmanlı döneminde mi yaşamışlardı?

Hayır. Yaşayanlar varsa da doksanına demir atmış bir kaç bin kişiydi, o kadar.

O zaman cumhuriyet kuşaklarının yarısından çoğu Tayyip Erdoğan’a oy verdi.

Peki bu yüzde 52 hem Cumhuriyet döneminde doğmuş, Cumhuriyetten hiçbir şikayeti yok, Cumhuriyetten başka düzen tanımamış ama kimilerine göre Cumhuriyete karşı! Cumhuriyeti alaşağı edip artık diktatörlük mü istiyor, şeriat mı her neyse! Öylesine karşı ki bunlar Cumhuriyete, iddialara göre, askerden yardım isteniyor bunları zapturapta alsın diye. Hatta bunlardan da bunların oy verdiği partiden de kurtulmak isteyen kimileri, gene iddialara göre, TSK’nın yönetime el koyması için yanıp tutuşuyor...

Soralım: AK Parti’ye oy verenler arasında Anıtkabir’e gidenler yok mu?

Olmaz mı!

Atatürk’ü seven saygı duyan yok mu?

Saymakla bitmez.

AK Parti’ye oy verenler Türk bayrağını kapıp sokağa çıkmaz mı örneğin Cumhuriyeti kutlamak için?

Elbette çıkar.

Ama salt Cumhuriyet’in 89. yıldönümünü kutlamak için çıkar; onun bunun peşine takılıp, gardırop Atatürkçüleriyle kol kola girmek ya da PKK’ya destek vermekten tutun da aklınıza ne kadar abuk amaç geliyorsa onun için değil. Gerçekten Cumhuriyetin 89. yıldönümünü içten kutlamak için. Peki İstanbul’da neredeydi bu Cumhuriyete gönül verenler? AK Partili Belediye Başkanının Boğaz’da düzenlediği, Amerikalı’nın 4 Temmuz bayramına taş çıkartacak güzellikteki havai fişek gösterisinde.

Bayrak alıp sokağa çıktık daha önce de hatırlarsınız. Örneğin 27 Mayıs’ta... Sonra 12 Mart’ta derken 12 Eylül’de... O zamanlar cumhuriyeti kutlamıyorduk ama... Darbeleri kutluyorduk.

Bayrak bir milletin simgesidir. Onu salt azınlık değil çoğunluk da eline alıp çıkar. Önemli olan amaçtır. Bayrak araç olmaz. Olursa bile bütün milletin yürek verdiği bir amaç uğruna onu kapar çıkar sokağa. Kafan bozuldu ya da canın sıkıldı ya da öcüler yaratmak istedin diye bayrağı kapıp kendini sokağa atarsan hiçbir amaca hizmet etmezsin... Sokağa çıktığınla kalırsın, o kadar.