Çakır’ın gol iptal kararı doğruydu

Süper Lig’in bu sezon yenilgi almamış iki takımı Beşiktaş ve Başakşehirspor karşı karşıya geldi. Beşiktaş sadece yenilgisiz bir takıma karşı oynamadı, aynı zamanda ligin en çok gol atıp en az gol yiyen en disiplinli takımına karşı da mücadele etti. Tam bir sistem takımı olan Başakşehir ise bu sezon gerçekten çok önemli işler yaptı. Büyük paralar harcamadan, çoğunluğu üç büyük dediğimiz takımlarımız tarafından beğenilmeyerek gönderilmiş oyunculardan oluşturulmuş ve her şeyi ile teknik direktör Abdullah Avcı imzasına sahip Başakşehir dün akşam da iyi bir mücadele ortaya koydu.

Hafta arası Benfica karşısında ilk yarı çok kötü, ikinci yarıda ise muhteşem bir mücadele sergileyen Kantal’da ise Şenol hoca üç gün öncenin formsuz oyuncuları Tolgay ve Gökhan Gönül’ü kenara alıp Cenk ve Gökhan İnler ile oyuna başlamayı yeğledi. Oyunun ilk yarısının tartışmasız tek hakimi Başakşehir’di. Emre, Mahmut, Mossoro üçlüsü orta alanda rakiplerine göz açtırmazken, hücum oyuncuları da Beşiktaş savunmasına baskı yapıp oyun kurmalarını engelleyip bir gol attı birkaç da ciddi gol pozisyonu yarattı.İkinci yarıda ise Emre Belözoğlu’nun yokluğunda geriye çekilen ve pozisyon veren bir Başakşehir, daha etkili ve gol arayan ve Marcelo ile bulan bir Beşiktaş izledik.

 Geçen hafta Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, hafta arası Almanya’da Şampiyonlar Ligi mücadelesi ve bu haftanın en önemli maçı Beşiktaş-Başakşehir müsabakası; Cüneyt Çakır’ın 7 gün içinde düdük çaldığı üçüncü maç oldu.

Cüneyt Çakır dün akşamki maçta başarılı bir yönetim gösterdi. 11.dakikada Beck’in hatasında ceza alanı içinde kaleci Fabricio ile karşı karşıya kalan Cengiz hakemi aldatmaya yönelik bir şekilde kendini yere bırakınca hakem haklı olarak penaltı yerine Cengiz’e doğru bir sarı kart gösterdi. İlk yarının son anlarında, Başakşehirli oyuncunun doğal konumdaki koluna çarpan topta Beşiktaş’ın penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu. 88'de Mahmut'un ağlara gönderdiği gol öncesindeyse, Oğuzhan'ı kolundan tutup çektiği için golün iptali doğruydu. Ancak, Q7'ye sarı kart gösterseydi, bu oyuncu Fener derbisinde oynamayacaktı.