Cüneyt Çakır “JET LAG” oldu!

Geçen sezonunun şampiyonu Beşiktaş, zorlu Konya deplasmanında iki puan bırakırken, Rio’da yapılan Olimpiyat Oyunları’ndan İstanbul’a salı gecesi dönen ve perşembe günü Konya’ya geçerek cuma günü oynanan bu müsabakayı yöneten Cüneyt Çakır’ın gösterdiği ve göstermediği kartlar geceye damgasını vurdu.

İlk yarının sonlarında Necip Uysal’ı, oyunun ikinci yarısında ise Konyasporlu Ali Çamdalı’yı ikinci sarı kartlardan ihraç edemeyen, sinirli ve gergin tavırları ile dikkat çeken Cüneyt Çakır, Rio ile İstanbul arasındaki 6 saatlik zaman dilimi nedeniyle oluşan “JET LAG” olgusunun tipik belirtilerini gösterdi.

Rio ile İstanbul arasında 16 saat uçak ile yolculuk yapan ve iki şehir arasındaki yaklaşık altı saatlik zaman farkı nedeniyle her bir saatlik zaman dilimi için birer gün, toplamda en az altı gün dinlendikten sonra müsabaka yönetmesi gereken Cüneyt Çakır gibi deneyimli bir hakem ne yazık ki bu hassasiyet ve özeni göstermedi.

Şimdi Cüneyt Çakır’a soruyorum, hadi MHK böyle bir durumu bilmiyordu ve sana hemen maç verdi. Peki sen yıllardır uzun seyahatlere gittiğin ve bu durumu bildiğin halde niye o yorgun halin ile bu maça çıkmayı kabul ettin?

 Süper Lig’in kaderini düşünmedin tamam.

Peki daha 1.5 yıl önce aşırı seyahat nedeniyle meydana gelen basınçtan dolayı çok ciddi bir akciğer sorunu yaşadığın halde kendi sağlığını da mı hiç düşünmedin Cüneyt?

Profesyonel olmak sadece para kazanmak değildir! Gerçek profesyonellik hem kendini hem de ait olduğun kurumu korumayı gerektirir. Uzun bir süre evinden, ailenden ayrı kaldıktan sonra geçtiğimiz hafta sonunu da evinde geçirsen hem kendini, hem Merkez Hakem Kurulu’nu zorda bırakmazdın, çok daha doğru bir iş yapardın sevgili Cüneyt kardeşim!

Geçtiğimiz haftanın en çekişmeli maçını yöneten Serkan Çınar ise 12. kuralda bazı ufak tefek hatalar yapmış olsa dahi hiç eğilip bükülmeden dimdik bir yönetim gösterdi. Fenerbahçeli Kjaer’e, bariz gol şansının önlenmesinden dolayı gösterdiği kırmızı kart ise son derece doğruydu. Serkan Çınar’ı bu yönetiminden dolayı kutluyorum.

Son dönemde başarılı maçları ile değil de değişik saç model ve renkleri ile gündeme gelen Fırat Aydınus ise hakemlik sonrası için yatırımlarına devam ediyor. Bu tarz gündemde olma çabalarındaki bir hakem, yarın öbür gün yöneteceği kötü bir maç sonrasında yapılacak olan futbol dışı eleştirilere de hazır olmalıdır.