Cüneyt Çakır’dan tartışılan kararlar

Fenerbahçe’nin bu sezonki en önemli transferi olan Lens’in ve Ozan’ın sakatlıklarından, Mehmet Topal’ın ise cezası nedeniyle oynayamamaları maç öncesinde Sarı-Lacivertliler adına sıkıntı yaşatacak önemli eksikliklerdi. Elindeki mevcut elemanlar içinden Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün sahaya sürdüğü on bir kişilik kadro ise sürprizler içermiyordu.

Ligin daha 11. haftası olmasına rağmen bu önemli derbi maçı yönetmek için Cüneyt Çakır haricinde bir hakemin bulunmaması Türk hakemliği adına çok sıkıntılı bir durum.

 Cüneyt Çakır derbide özellike 12. kuralda çok tutarsız kararlar verdi. İlk yarıda De Jong’un rakibine kayarak ve kontrolsüz bir sekilde yaptığı faule sarı kart göstermeyip hata yaparken Sinan’a gösterdiği sarı ise gereksiz bir “yangın söndürme “ kartıydı. Bu kez De Jong rakibi Roman’a arkadan sert ve kontrolsüz bir faul yaptı ancak hakem yine sarı kart gösteremedi.

Fenerbahçe ceza alanı içinde top kolu doğal konumunda ve vücuduna yapışık durumda olan Skrtel’in koluna çarptı penaltı değildi ve hakem doğru bir karar ile oyunu devam ettirdi .

Daha önceden sarı kartı olan Tolga rakibi Josef’i top ile oynama şansı olmadan tutup düşürdü, hakem ise ikinci sarı kartı göstermek yerine sadece faul kararı verdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe’nin kullandığı köşe vuruşunda Galatasaray ceza alanı içinde kafa vurmak için yükselen Josef’i arkadan dirseği ile iten De Jong’un hareketi penaltıyı gerektiriyordu, hakem oyunu devam ettirerek çok önemli bir hata yaptı. Alper’e yaptığı sert faul için De Jong”a nihayet bir sarı kart gösterdi. Galatasaray ceza alanı içinde Serdar’ın Josef’i düşürdüğü pozisyonda doğru bir penaltı kararı verdi. Josef topu ayağından açmış olduğu için bariz gol şansı yoktu ve sarı kart kararı da doğruydu.