Daha acı değil ama...

Yok, bu ülkede özel televizyonlar bilmem kaç yaşına girdi ama hala bazı yayınları yapmayı öğrenemedi. Basit bir örnek, tüm ülkenin nefesini tuttuğu Soma’dan iyi haberler beklediği saatler. Kanal kanal dolaşırken, Cnn-Turk’te Dört Bir Taraf’a takıldım. 

Gecenin moderatörü Abdülkadir Selvi, ekranın yarısını kapsayan bölgeden gördüklerini anlatıyordu. O sırada madenden sevinçle çıkan bir madencinin görüntüsü ekrana geldi, Selvi de bunu anons etti. Aynı anda reji uyardı, Selvi de “O arşiv görüntüsüymüş” demek durumunda kaldı.

Ya arkadaş arşiv görüntüsüyse üzerine yaz ama nasıl arşiv görüntüsü az önce Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın gelişini vermediniz mi? NTV’ye geçtim, aynı görüntü orada da var. O zaman ortada bir garabet var demektir.Bu sırada Oğuz Haksever, İTÜ’den bir maden profesörünü konuk almış, sorular soruyor ama arada garip “ O madenden herkes sitayişle bahsediyor” tarzı cümleler de kuruyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sık denetim yapmış, denetimlerden de iyi sonuç alınmış ama yaşanılan an madene övgüler düzme anı değil.

***

Gelelim acıdan siyasi kar üretme çabalarına... Arkadaş ne çoksunuz öyle, küçük küçük kanallarda, bu faciadan siyasi rant çıkarma çabanız ne fazla.

Tamam yapın kendinize yakıştığını düşünüyorsanız ama daha kurtarma çalışmaları sürerken bu ne acele ortalığı tozu dumana katmak için.

Bu tarz yorumcular nedense bana akbabaları hatırlatıyor. Ne görmeye ne de dinlemeye tahammül edebiliyor insan.

***

Flash Tv’de yine Küstüm Show varmış, vur patlasın çal oynasın yayın devam etmiş. Öyle bir kanal Flash Tv, zaten başka tarz yayın yapacak refleksi olsa bile ne kadar imkanı var tartışılır.

Her olayda Flash Tv üzerinde duruluyor da dizi kanalları sanki farklı işler yapıyor. Görünen o ki vurun abalıya sözünün televizyonculukta karşılığı Flash Tv olmuş.

***

Gecenin garabetini de yazayım. Prof. Dr. Orhan Kural yine Cnn-Turk’te “karbonmonoksit çok tatlı ölümdür” cümlesini kurdu. Bilimsel bir bilgi ancak bu kadar kötü anlatılabilirdi. Bilmek ile anlatmak arasındaki fark açısından önemli bir örnektir bu.

Sonuç olarak yaşadıklarımızdan daha acı değil bu garip durum ama görmemek de olmazdı.