Daha Adil Bir Dünya Mümkün

Temeli 2017 yılında atılan Türkevi binasının açılışı için New York'tayız. Ülkemiz için büyük bir gurur vesilesi olan ve BM'nin tam karşısında yer alan, 171 metre yüksekliğinde, 25 katlı, 20 bin metrekare olan Türkevi binası, başta Selçuklu olmak üzere geleneksel Türk mimari motifleri ile New York'un ikonik binalarından birisi olacak.

BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yer alacağı Türkevi binası, 200 kişilik oditoryumu, toplantı ve sergi salonları ile birçok hizmeti aynı anda verebilecek vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak.

Bu yapının ülkemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dış İşleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Dış İşleri Bakan Yardımcımız sayın Yavuz Selim Kıran'a ve emeği geçen tüm Bakanlık personeli ile yüklenici firma çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

TASC Konferansında Mesajlar

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından The Manhattan Center'da düzenlenen "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" konferansında sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ve bireysel olarak İslam düşmanlığına karşı verilen mücadeleden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Amerika'da faaliyette bulunan sivil toplum örgütlerine, sahip oldukları engin tecrübeyle nefret suçları ve kültürel ırkçılıkla mücadeleye daha fazla katkı vermelerinin çok önemli olduğunu, Türkiye olarak uluslararası platformlarda İslam düşmanlığı ve hoşgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstlenildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları ve soydaşların kurduğu sivil toplum kuruluşlarının Türkiye'yi, Türk kültürünü ve tarihini Amerikalılara tanıtmaya yönelik çalışmalarından da takdirle bahsetti.

Ayrıca pandemi sürecinde imkanların 159 ülke ve 12 uluslararası kuruluşla, hatta yurtdışından temin edilen aşıların bir kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaştıklarını açıkladı. Ayrıca onay süreçleri tamamlanmak üzere olan aşımız TURKOVAC'ın da tüm insanlığa ve dostlarımıza sunulacağına belirtti.

"Daha Adil Bir Dünya Mümkün" adını verdiği eserinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun bir süredir dile getirdiği üzere, BM'de çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür. Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür.

"Daha Adil Bir Dünya Mümkün" Konferansının açılışında konuşan Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı Halil Mutlu'nun yerinde tespitleri ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Müslümanlar açısından umut, mazlumun sesi, istikrar, iç barışın savunucusu ve yardımdır.

New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu İmamı Siraj Wahhaj'ın kısa ve duygulu konuşması ile Başkan Erdoğan'ın sadece 83 milyonluk Türkiye'nin değil, bütün Müslümanların lideri olduğunu ifade etti. Özellikle ABD'de bulunan Türk topluluğu yanından diğer ülke vatandaşı Müslüman toplumun da Cumhurbaşkanımızı büyük bir sevgi ile karşılamasından büyük bir gurur duyduğumu belirtmeliyim.