Daha güzel olacak

Hamza Hamzaoğlu’nun gelişi ile Galatasaray’da bu kısa dönemde olumlu değişimin başladığını ilk maçta gördük. Bana göre bu görev için ne Mustafa Denizli, ne Fatih Terim, ne de Ersun Yanal isimleri doğruydu. Hamza Hamzaoğlu ismi bu görev için gerçekten cuk diye yerine oturdu.

Bu görevde Hamza Hamzaoğlu’nun iki handikapı var. Akhisar Belediye takımında küme düşmeme üzerine yapılan taktik plan ve eylemler, yerini şampiyonluğa oynayan bir takım, aynı zamanda geçmişte formasını da giydiği Galatasaray’dı. İkincisi çalıştıracağı sürenin 6 ay gibi kısa olması.

İnsan ister istemez düşünmeden edemiyor. Sevgili yöneticiler iş hayatınızda bir iş yeri açtığınızda geri dönüşümü için en az 2 yıl sabrediyorsunuz ancak konusu tamamen insan odaklı olan futbolda ise 6 ay  gibi kısa sürede insanların sizi başarılı kılmasını istiyorsunuz. İşte bu nedir biliyor musunuz; Türk futbolunun tahammülsüz ve çok bilenlerin elinde, kendi coğrafyamız sınırlarında başarılıı olur ancak; Edirne’den dışarı gidemeyiz söylemi herzaman gerçek olarak kalacaktır.

Artık Süper Lig’de ve diğer liglerimizde Hamza gibi genç teknik adamlarımızın görev  alma zamanı gelmiştir.

Hep aynı isimler altında dönen teknik adamlık müessesi ve hep kullanılan klişe laftır “pişmesi lazım, daha erken..” tarzındaki söylemler yerini bu tarz değişimlere ve yeniliklere bırakmalıdır.

İlk maçta 10 kişiyle alınan 4-2 lik galibiyet takıma, seyirciye, yönetime pozitif yansımıştır. Bu maçta Eskişehirspor takımı sahaya eksik kadroyla çıkmıştır bu da doğrudur. Hamza hocanın asıl sınavı eski çalıştırdığı ve şampiyonluk kazandırdığı bu akşamki Akhisar maçıdır. Bu karşılaşmada sergilenecek futbol ve alınacak olan skor birçok şeyi de açıklığa kavuşturacaktır.

Benim inancım bu maçtadahamza hocayla gelen değişimin devamı niteliğindedir.hamza hocayla herşey daha güzel olacaktır.