Daha iyi takım daha kötü oyun

Soyunma odalarının olduğu koridorda Onur’u da görmese rakiplerinin 2010-2011 yılında şampiyonluk yaşadığı Trabzonspor olduğuna inanmayacaktı Jaja. Kharkiv şehrindeki güvenlik zaafı nedeni ile Metalist Kulübü seyircilerini otobüslerle Lviv  şehrine taşımak zorunda kalınca tribünlerde boşluklar oluştu. İki şehir arasında 1100 km olduğunu düşünecek olursak mesafeyi Trabzon-İstanbul seyahati olarak söylemek mümkün.

İlk atağını golle sonuçlandıran Trabzonspor’un o dakikaya kadar en iyi oyuncusunun Zeki Yavru olduğunu söylersek Constant’ın golüne kadar nasıl bir oyun oynandığını anlamak için yeterlidir sanırım. Golde Constant’ın güzel vuruşu kadar yapılan ortanın kalitesini de söylememiz gerekir. Metalist takımı Fenerbahçe maçını dikkatli izlediğini o maçın yıldızı Waris’e yapılan ikili sıkıştırmalar ve sert faullerden anladık. İlk çeyrekteki Zeki Yavru performansı 35.dakikadan sonra yerini hatalara bırakınca Metalist ilk ciddi atağını 39.dakikada gerçekleştirdi.

İkinci yarının gole yakın en etkili pozisyonlarını önce Sefa sonra ise Waris cömertçe harcadıktan sonra 61. dakikada Metalist golü yoktan var etti. Gomeniuk’un golünde kaleci Onur’un da hatası vardı. Gruptaki, diğer takımları düşündüğümüzde Kharkiv takımını diğer rakipler hem içte hem de dışta yenebilecek güçteler. O nedenle Trabzonspor’un bu maçtan beraberlikle bile ayrılması kendi adına kötü bir sonuç sayılır. Vahid Hoca, yürüyecek mecali yokmuş gibi gezinen Cardozo’nun yerine Yatabare’yi oyuna aldıktan sonra yine işler istediği gibi gitmeyince sahanın en vasatlarından biri sayılan Salih Dursun’un yerine Ekici’yi oyuna almak zorunda kaldı.  Sahanın Trabzonspor adına tartışmasız en iyisi olan Constant, futbolu kendisi kadar üst düzey oynayamayan arkadaşları nedeni ile gerçek performansını sergileyemiyor. Oyunu 3. Ve 4. Bölgede oynaması gereken Constant yer yer 2 ve 1. Bölgelere kadar gelmek zorunda kaldı.

Geçen yıldan daha iyi bir takım ama geçen seneki Avrupa maçlarından daha kötü bir oyun ve orta saha varyasyonları olmayan bir takım olarak Trabzonspor, beraberlikle bitecek sanılan maçın son saniyesinde Avraam’ın golü ile grup maçlarına 3 puanla başladı.

Bu arada Turkish Airlines reklamı Victory efsane çubuklu formaya ne de çok yakıştı. Gördünüz mü?