Dakika bir gol bir...

Twitter dünya genelinde teknik bir arıza yaşadı önceki gece. Türkiye’de kimi ekranlarda hemen “Hükümet twitter’ı kapattı” cümleleri kuruldu.Gerçek sonra ortaya çıktı ama ne kurduğu cümleden dolayı özür dileyen oldu ne de işin doğrusu başkaymış diye bilgi veren. Söylenen her şeyin kaynayıp gitti zamanlar vardır, sanırım bu da öyle bir geceydi...

***

Sosyal medyada, Halk Tv’de, Uğur Dündar’ın Tuncay Özkan’ı konuk ettiği program çok konuşuldu.Kanal D’de bir dönem birlikte çalışmıştı Dündar ve Özkan. O zamanı bilenler hatırlayacaklardır, bir gün haber metninde Uğur Dündar için kullanılan “usta gazeteci” tanımlamasını Tuncay Özkan tarafından çıkartıldığını, o günden sonra bu ikilinin sık sık karşı karşıya geldikleri çok konuşulmuştu.

Hatta 1999 seçimlerinde Uğur Dündar’ın Kanal D yayına davet edilmeyince TRT’ye konuk olduğu, ertesi gün de Tuncay Özkan’ın çiçekle evine gidip Dündar’dan özür dilediği haberleri de ortalıkta dolaşmıştı...

Sadece bunlar değil, Tuncay Özkan’ın haber genel toplantılarında söylediği kimi cümleler, “Mesela Uğur Abi diyorsam Uğur Mumcu’dan Uğur Bey diyorsam Uğur Dündar’dan bahsettiğimi anlayın” cümleleri internet sitelerinde yazılıp çizilmişti.

Avlanamayan ve ağaca ağzını sürüp kanatan yaşlı kurt benzetmeleri vesaire de var ama uzatmayayım... Konuşulanlar bunlar ama sonra 2000 yılında Uğur Dündar’ın Kanal D’den ayrıldığı, Cem Uzan’ın Star Tv’sine geçtiği, Dündar-Özkan rekabeti bir süre de reytinglerde devam ettiğini herkes bilir.

Halk Tv yayınını seyredenler birlikte demokrasi mücadelesi vermiş iki insan izlenimine kapılmış olabilirler ama rivayet o ki, Uğur Dündar’ın ANAP’tan Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına taş koyan isim de Mesut Yılmaz ile arası iyi olan Tuncay Özkan’dır... Zaten bu olaylardan sonra yolları da bir daha hiç kesişmedi.

*** 

 

Televizyon dünyasında ve medyanın genelinde en fazla konuşulan meselelerden biriydi bu yazdıklarım. Tuncay Özkan’ın Kanalturk’u, İpek Medya Grubu’na sattığı dönemde bu yazdıklarımdan kat ve kat fazlası yazıldı, internet hafızasında da hala duruyor.

Geçmiş geçmiştir, bugüne bakmak lazım diyenler çıkacaktır, elbette denilebilir de... Sadece not olsun diye yazayım, Uğur Dündar ve Tuncay Özkan bir daha aynı çatı altında asla birlikte çalışmazlar...