Darbeci medyanýn linç ettiði öðretmen

Bugünkü yazýmda, geçmiþte medyanýn nasýl yargýsýz infaz yaptýðýna dair bir vak'ayý sizlere aktaracaðým.

Ak Parti'nin iktidar ilk yýllarý ve medyadaki 28 Þubat unsurlarý tarafýndan sürekli askerin silâhýyla tehdit edildiði günler.

2006 senesinin Eylül'ünde Hürriyet "Çocuklarýmýzý rahat býrak hoca" manþetiyle çýkýyor. Mâlûm o günkü Hürriyet Gazetesi güdücüleri 28 Þubat cuntasýnýn medya ayaðýnýn lider kadrosu. Manþete hedef gösterdikleri kim olursa olsun hemen gözaltýna alýnýyor, Emniyette 10-15 günlük iþkence faslýnýn ardýndan tutuklanýyordu. Bazýlarýnýn geçmiþe niçin özlem duyduklarýný anlayabiliyorum!..

Hürriyet, kelimenin tam mânâsýyla bir operasyon gazetesiydi. Kendilerini "Türk basýnýn amiral gazetesi" olarak tanýmlýyorlardý. Evet amiral gazetesiydiler ama Türk basýnýnýn deðil, darbecilerin amiral gazetesi.

Mevzumuza dönersek. Hürriyet'in 2006 senesinde hedefe aldýðý öðretmenin adý Tarýk Sezai Karatepe. Edebiyat öðretmeni olan Karatepe talebelerine yaptýðý nasihatlerden rahatsýz olanlar hocayý þikâyet ediyor. Laiklik histerisine tutulanlarýn baþlattýðý linç kampanyasý neticesi Tarýk Sezai Karatepe hakkýnda soruþturma açýlýyor.

O dönem gazetesinin baþyazarý olan küfürbaz Oktay Ekþi de "Baþ ve týraþ" baþlýklý yazýsýndan hocayý hedef gösteriyor. Hürriyet hedef gösterir de dönemin savcý ve hâkimleri kendilerine vazife çýkarmazlar mý, çýkarýrlar. Nitekim çýkarmýþlar ve Karatepe'ye 2,5 hapis cezasý vermiþler.

Adalet Bakanlýðý Ceza Ýþleri Genel Müdürlüðü'nün Karatepe'nin lehine verdiði, 'Kanun Yararýna Bozma Yoluna Gidildiði' kararýný raðmen Yargýtay hâkimleri cezayý onamýþlar.

Þu tevafuka bakýn ki, Karatepe hakkýnda iddianame hazýrlayan Cumhuriyet Savcýsý ile 'Kanun Yararýna Bozma' kararýný görmezden gelen Yargýtay üyeleri FETÖ üyeliðinden halen hapisteler!

Tarýk Sezai Karatepe'ye yapýlan hukuksuzluk, kimlerin kimlerle iþbirliði içinde olduðuna dair de bir emsal.

Karatepe Milli Eðitim Bakanlýðý'na 'Memnu Haklarýn Ýadesi ve Hak Yoksunluklarýnýn Ortadan Kalktýðý'na dair kararla baþvuruda bulunarak öðretmenlik hakkýnýn geri verilmesini istiyor.

ÝLKHA'ya konuþan Karatepe'nin sesinin duyulmasýna ben de köþemden vesile olayým. Karatepe þunlarý söylüyor: "2006 yýlýnýn Eylül ayýnda Hürriyet'in manþeti ve ardýndan Oktay Ekþi'nin 'Baþ ve Traþ' yazýsýyla linç giriþimine tabi tutuldum. Ardýndan görev yaptýðým Sincan'dan Çubuk ilçesine gönderildim. Orada farklý davalar açýldý. Ve en nihayet 2,5 yýl hapis cezasýna çarptýrýldým ve öðretmenlikten ihraç edildim. Hukuk mücadelesinden yýlmadým. Memnu haklarýnýn iadesi için mahkemeye baþvurdum. Memnu haklarýný aldým. Memnu haklarýnýn alýnmasý þu anlama geliyor kiþinin geçmiþe yönelik hak yoksunluklarýn ortadan kalkmasý ve görevine kaldýðý yerden baþlamasý. Bununla ilgili Milli Eðitim Bakanlýðýna müracaat ettim. Þu an da bu müracaatýn sonucunu beklemekteyim. Benimle ilgili iddianame hazýrlayan Cumhuriyet Savcýsý Yargýtay'da kanun namýna bozma kararýný bile dikkate almayan, benim gösterdiðim tanýklarý bile dinlemeyen Yargýtay üyelerinin bir kýsmý demek ki önceden hazýrlanmýþ bir komploya beni tâbi tutmuþlar ki þu an da FETÖ terör örgütünden çoðu hapiste bu da benim haklý olduðumu ve mesleðine dönmem gerektiðini gösteriyor."

Ýnþaallah Milli Eðitim Bakanlýðý Karatepe'ye görevini iade eder de Türkiye bir ayýptan daha kurtulmuþ olur.