Darbeci rövanşistler ve 24 Haziran

24 Haziran seçimlerine iki hafta kaldı. Ramazan ayının bereketi ve ilk yazın güzelliğinin merceğinde bir kampanya süreci devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun bir mesai ile sürdürdüğü seçim çalışmalarına paralel olarak devam eden en belirgin şey ise Cumhurbaşkanımıza karşı kurulan ve başka hiçbir ortak noktası olmayan düşmanlık cephesi. 

Aslında alçak bir paydası var bu şer cephesinin. 

15 Temmuz darbe girişiminin altedilmesinin intikamını alma hayali. 

O gece darbenin altedilmesini kabullenemeyen bu cephe, ellerini ovuşturarak seçimlerde Erdoğan’ın altedilmesini bekliyor. 

Ekonomide oynanan oyunlardan yola çıkıyorlar, dış cephenin suflelerinden devam ediyorlar. 

Ellerinde anket sonuçları... Anket değil de, “wishful thinking” diyelim aslında. Cumhur ittifakına en az şansı verdikleri anket sonuçlarında bile milletin yarıya yakını istikrar ittifakından yana... 

İntikam almak istiyorlar. 

Ama milletin tercihi son tahlilde son tabloyu gösterecek. 

Bunu da biliyorlar. 

Nitekim namuslu ve objektif anket şirketleri doğru ibreyi gösteriyor. 

Bu satırları 9 Haziran Cumartesi öğleden sonrası Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen Büyük Ankara mitinginde yazıyorum.  Cumhurbaşkanımız konuşuyor. Stadyum inliyor. Onbinlerce kişi coşkuyla Cumhurbaşkanını dinliyor. 

Haftaiçinde de Sakarya-Zonguldak ve Kdz. Ereğli mitinglerini de takip etmiştim. 

Doğup büyüdüğüm Kdz. Ereğli’nin gece 22.45’de düzenlenen buluşmada 15 binden fazla bir katılımla Cumhurbaşkanımızı karşıladığı tablo doyumsuzdu. 

Zonguldak’ta işçilerle buluşan Cumhurbaşkanımız, Alaplı-Ereğli bandının tersaneden ulaşıma kadar pek çok sorununa eğildi ve önemli mesajlar verdi. 

Ofis Yolu’nu dolduran Ereğlililere hitap eden Cumhurbaşkanımız, “Uçsuz bucaksız Karadeniz Ereğli” sözleriyle Ereğlililerin coşkusunu tanımladı. Evet “Uçsuz bucaksız Kdz. Ereğli”. 

Coşkulu geçen, tüm engelleme ve farklı yansıtma çabalarına rağmen ivmesi ve oy oranları artarak devam eden bir kampanya süreci. 

Tarihi ve aynı zamanda da ibretlik... 

Dostu düşmanı bir kez daha tanıma imkanı veriyor çünkü. 

Neyse ki millet de defter tutuyor tarihi kaydederek... 

Darbeci rövanşistlerin hesapları bir kez daha millet bariyerine çarpıp tuzla buz olacak. 

İnşallah...