Darbelerin sebebi muhalefet partileridir

Bir ülke 14 yýlda darbe yapýlabilecek bir ülke haline geldiyse, 14 yýldýr bu ülkeyi yönetenler maðdur deðil ancak ve ancak sorumlu olurlar...” Söz CHP’nin baþýnda oturan Kemal Kýlýçdaroðlu’na ait.. Ne garip deðil mi?.. CHP Baþkaný çýksýn ve bunlarý söylesin.. Net bir anlatýmla ifade edeceðim.. Lafý dolaþtýrmadan..  Bu vakte kadar yapýlmýþ bütün darbeler, bilâ istisna CHP tarafýndanya doðrudan desteklendi, ya da alkýþlandý.. Açýk söylüyorum.. 12 Mart’ý yapanlarýn da, 9 Mart cuntasý olduðunu zannettikleri için evvelâ alkýþladý bu CHP’liler.. O yüzden istisnasý yok.. Yapýlmýþ bütün darbelerin altýnda imzasý bulunan bir CHP nasýl olur da bu iþten bu kadar sýyrýlýr, aklým almýyor.. Aþk ile bir daha.. CHP, her türlü darbeyi ya desteklemiþtir ya da alkýþlamýþtýr.. Nokta.. Ýstanbul Baðdat
Caddesi, Ýzmir kordon tayfasý CHP’lileri 15 Temmuz’da rakýlarýný arbecilerin þerefine kaldýrmadý mý?..  Býrakýn Allah aþkýna.. Darbeyi önlemek için selâ okuyan müezzini döverek selâlarý susturmaya kalkan o alçak güruh Ak Parti seçmeni miydi?.. Bay Kýlýçdaroðlu.. Bir acý gerçekle yüzleþtirmek isterim sizi.. Bir ülke ‘darbe yapýlacak ülke’ haline geliyorlarsa, bunun sebebi iktidarlar deðildir.. Ýktidar partileri ülkeleri çok kötü yönetebilirler.. Bu darbe yapmanýn gerekçesi deðildir.. Darbe, iktidarýn yanlýþ uygulamalarýndan deðil, muhalefetten ümidin kesilmesinden kaynaklanýr.. Eðer kötü yönetilen bir ülkede iktidar demokratik yolla deðiþemiyor ve antidemokratik yollara baþvuruluyorsa, muhalefet kendini sorgulamalýdýr.. Hazýr 14 yýldýr bu ülkeyi yönetenler, ülkenin canýna okumuþken, neden iktidar olamýyor CHP?..

Erdoðan ne yapacaðýný biliyordu

Usta Ara Güler’in yanýndayýz..

Didem Dede’nin master tezi için buluþacaðýný öðrenince, asistanlýðýný yapmak bahanesiyle takýldým peþine.. Onlar sohbet ettiler ben bir kenardan izledim, dinledim ve de istifade ettim.. Bir süre sonra, en çok merak ettiðim konuya geldi sýra.. Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn fotoðraflarýna.. Didem’in merak ettiði, usta bir fotoðrafçýnýn, bir dünya liderini fotoðraflarken, kurguda neye dikkat ettiðiydi?.. Ara Güler bu konuda tam da ters köþe bir yanýt verdi; “.. Erdoðan ne yapmasý gerektiðini biliyordu.. Ben çok fazla müdahale etmek zorunda kalmadým..” Oysa ayný Ara Güler, biraz sonra, Salvador Dali’yi, otel odasýnýn perdesine sarýp nasýl matador kompozisyonu çýkardýðýný da anlatacaktý. Ömrüne bereket..

                                                    Sinan Çetin!  

  

Bu Rüzgâr Çetin davasýnda her cümle Sinan Çetin üzerinden kuruluyor.. “.. Ünlü yönetmen, usta yönetmen....” Sinema endüstrimizin içler acýsý haline ve reklamýn algýyý gerçeklikten öte nasýl yönettiðine üzülmeye baþladým artýk.. Þüphesiz ki çok önemli yönetmenlerimiz-sinemacýlarýmýz var.. Ama Sinan Çetin bunlardan biri deðil.. Bu vakte kadar kayda deðer hiç bir þey yapmamýþtýr.. Filmografisi ortada duruyor.. Ya þöhretli isimleri arka arkaya dizerek çektiði reklamlar ya da giþe iþi ticari filmler.. Bu adam þimdi “.. ünlü yönetmen...” diye anýlýyor.. “Cihangir Kardeþliði Tarikatý”nýn önemli isimlerinden Cengiz Semercioðlu, “Rüzgâr, Sinan Çetin’in oðlu olduðu için böyle yaygara yapýyorsunuz, intikamýnýzý oðlundan alýyorsunuz” falan gibi garip garip þeyler yazmýþtý.. Demem o ki, kimsenin Sinan Çetin’i ciddiye aldýðý falan yok. Ne sanatý, ne politikasý, ne ideolojisi ne de cemaat baðlantýsý umurunda insanlarýn. Tek önemsediðimiz alkollü araç kullanan þýmarýk bir züppenin, bir polis memurumuzu þehid ettiði halde yürekleri soðutacak cezayý almamasý.. Durum bundan ibaret..