Darbeye karşı tedbir alınmasından neden rahatsızlar?

CHP’nin kuruluş gayesine uygun yayınlar yapan Halk TV’de üç kişi konuşuyor. Program sunucusu, CHP’den milletvekili aday adayı olan ama aday yapılmayınca partiden Kemalistler’in tasfiye edildiğini söyleyen Fatih Ertürk. Programın konuklarından biri, 15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsüne direnen halka “İt” diyen CHP’nin eski Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan. Diğer konuk ise, Halk TV’nin kâğıt hali olan Sözcü gazetesinin köşe yazarlarından Zeynep Gürcanlı. 

Mezkûr programda mevzu, Rusya’dan alınacak S400 füzelerine geliyor. Türkiye’nin S400 füzesi alacağını duyurmasının ardından başta ABD olmak üzere Batı ülkelerindeki panik hali içimizdeki Batıcılar’da da gözüküyor. 15 Temmuz gibi, içerinden devşirilmiş hainlerin eliyle gerçekleştirilmek istenen işgali püskürten Türkiye’nin kendini korumak için alternatif adımlar atmasına karşı çıkmak işgalciye bir fırsat daha verilmesini istemek mânâsına gelmez mi?.. “Hadi gel, 15 Temmuz’da başaramadığın işgali tekrar dene” demek değil midir?.. 

15 Temmuz’un baş haini F. Gülen’e hâmîlik yapan ve Gülen’in terör unsurlarına topraklarını açan ülkelerin Türkiye’nin S400 alımına karşı çıkmasının anlaşılamayacak bir tarafı yok! Lâkin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör etmiş, lafa gelince ‘Yurtsever’ olduklarını iddia edenlerin S400 alımına karşı olmalarını neyle izah edeceğiz; ahmaklık mı, cehalet mi, hainlik mi… 

2018 senesindeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener o dönem S400’lerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumak amacıyla alınacağını ve füzelerin Cumhurbaşkanlığı külliyesinin bahçesine konulacağını iddia etmişti! Bu iddiasının üzerinden 10 ay geçtikten sonra ise S400 alımıyla alâkalı, “Bu konuda Türkiye’nin yanındayız” dedi! 

Meral Hanım Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyerek lütfettiler, âlîcenablık gösterdiler! Meral Hanımın Türkiye’deki bir siyasi partinin başında olduğunu ve ülkücü bir geçmişi olduğunu hatırlatıp, “Hanımefendi, Türkiye’nin yanında olmayıp da hangi ülkenin yanında olacaksınız” sualini sorup Meral Hanım bahsini kapatıyorum!.. 

Ve yazımın başında bahsettiğim programda Meral Hanımın sözlerine benzer lâkırdılar eden Zeynep Hanıma dönüyorum. Zeynep Hanım S400 füzelerinin yeni bir 15 Temmuz’a karşı alındığını söylüyor:   "Aslında o füzeler niye alındı: 15 Temmuz'un etkisi. Biz Amerikan uçağı kullanıyoruz. 15 Temmuz'da uçaklar bombaladı ya, bir darbe daha olursa biz kendi uçağımızı vuracağız o füzelerle. O yüzden Saray'ın etrafına kuracaklarını düşünüyorum. Götürüp de onu Kars'a ya da Edirne'ye koymayacaklar. Çünkü sen o füzeyle Suriye uçağını, İran uçağını vuramazsın." 

Zeynep Hanım’ın “darbe” diye yumuşattığı 15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsünün bir benzeri yaşanmaması için tedbir alınmasından neden rahatsız oluyor? “Kendi uçağımızı vuracağız” dediği uçaklar, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hainlerin elinde Türk halkını, vatan topraklarını bombalarsa bizlerden ne yapmamızı bekliyor Zeynep Hanım, gül mü atalım? 

Evet S400’ler Suriye ve İran uçağını vuramaz ama, Akdeniz’deki savaş gemilerinden kalkacak işgal unsurlarını bertaraf edebilir. Zeynep Hanım ve onun gibi düşünenler bundan neden rahatsızlar? 

15 Temmuz’a ‘Tiyatro’ diyenlerin aslında hangi tiyatroyu oynadıklarını göstermesi babından Halk TV bulunmaz fırsat! Her gece, ‘Yurtseverlik’ adı altında Batı’ya teslimiyet sahneleniyor Halk TV’de…