Dedikodu kazanı kaynıyor

Televizyon dünyası dedikodunun en bol olduğu sektördür. Bu sıralar kanal bazlı, dizi bazlı bir sürü dedikodu dönüyor ortalıkta. 

Mesela en revaçtaki dedikodu Acun Ilıcalı’nın Star Tv’ye bir program yapacağı dedikodusu.

Ne kadarı gerçek ne kadarı yalan bilmem.

Bu dedikoduyu bana söyleyen arkadaşım bu sektörde yaklaşık 15 yıldır çalışan ve genellikle duyduğu dedikodular doğru çıkan birisidir.

Haklı olarak “Kendi kanalı varken Acun neden Star Tv’de program yapsın” diyenler çıkabilir.

Buna karşın yine haklı olarak “Doğuş Grubu’nun amiral gemisi Star Tv’ye yeniden lokomotif olacak bir iş gerekiyor”diyenler de olabilir.

Neyin doğru neyin yanlış olduğunu görmek için en az 1 ay daha beklemek lazım.

***

Türkiye’de yayına girmeye hazırlanan marka kanallardan  birisi olan Lifetime belli ki sadece anten teslimi yayın alan bir kanal olmayacak.

Aralarında televizyon dünyasında duayen olarak adlandırılan isimlerin de olduğu güçlü bir kadro oluşturulmuş ve  Türkiye’den üretilecek içeriğe bu kadro karar verecek.

Aslında dedikodu değil kesin bilgi ama şimdilik bu kadarını yazmakla yetineyim.

Bir süre sonra büyük ulusal kanalların program almaya çalıştıkları bir yer olma ihtimali var Lifetime’ın.

***

Digiturk kanal aktarımı için yeterli kapasiteye kavuştu.

Tüm belgesel kanalları giderek birbirine benzerken benim seyirci olarak benim beklediğim History 2 kanalının Türkiye’ye gelmesi.

Digiturk’un kafasından ne geçtiğini tam olarak bilmiyorum ama devir işlemi tamamlandıktan sonra birden çok kanalın Türkiye’ye gelebileceğine dair duyumlar gelmeye devam ediyor.

***

Didem Yılmaz Arslan, Haberturk Tv’nin en başarılı isimlerinden birisiydi, kanalla yollarının ayrılması herkesi şaşırttı.

Gerekçeye dair benzer şeyler duyuyorum ve duyduklarım bana idareci ile yönetici arasındaki farkı hatırlatmaktan öteye gitmiyor.

Değer katan ekran yüzlerini harcamak değil en iyi performansı sağlayacakları ortamı yaratmak gerekir.