Defansın iflası

Olaylı Galatasaray derbisinin ardından Beşiktaş için zorlu M.P. Antalyaspor deplasmanı Sırat Köprüsü niteliğindeydi. 3 maç ceza alan hocası Biliç tribünde maçı izlerken, futbolcular sahadan galibiyetle ayrılıp yeniden zirveye çıkmayı planlıyordu. Beşiktaş’tan isteme istemeye ayrılmak zorunda bırakılan Teknik Direktör Samet Aybaba’nın da tek hedefi vardı. Kendisine yapılan haksızlıkların hesabını sahada kesmek..

Komutanı tribünde olan Siyah-Beyazlı ekip, ilk 15 dakika dağınık bir görüntü verdi. Herkes Fernandes’in gözlerinin içine bakıyordu. “Portekizli pozisyon hazırlasa da bizde sonuca gitsek” diye. Ama Akdeniz temsilcisi, Fernandes’e sıkı markaj uyguladı, adım attırmamaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe maça ağırlığını koyan Beşiktaş, oyunu rakip alana yıktı. Atiba’nın direkten dönen topu tribünleri zıplattı.

İlk yarı bitirken tablo şöyleydi: İlk golü atan maçı kopartır..

İkinci yarının hemen başında yenilen akıl almaz gol Beşiktaş’ın bütün hesapları alt üst etti. Diarra, orta alan çizgisine yakın yerde topu aldı. Veli’yi, Atiba’yı peşine taktı. Bunlara bir de Sivok eklendi. Üç futboluya rağmen topu yerden bir vuruşla uzak kale direğine yollayıp Tolga’yı avladı. Şimdi burada sormak lazım!. Gole giden Diarra’ya eskortluk yapmak yerine, düşürmek bu üçlünün aklına gelmedi mi!..

Golden sonra Beşiktaş toparlanmak yerine darmadağın oldu. İlk golün kahramanı Diarra bir kez daha sahneye çıktı. İlk golün kopyasında skoru 2-0 yaptı. Bu kez peşine taktıkları figüranlarda Veli yoktu, Escude vardı, bir de Sivok. İlk 5 haftada “Az gol yiyorum, defans sorununu çözdük” diye sevinen Beşiktaşlılar, Antalya deplasmanında aynı kabusu gördüler.

Beşiktaş’ın sol bekini savunan Motta atakları kesmek için savaşırken, Serdar Kurtuluş eli belinde geziniyordu. Veli döküldü. Gökhan Töre de arkadaşlarına ayak uydurunca acı son kaçınılmaz oldu. Almeida ise eski maçlarına göre durgundu, defansın arasında kaybolup gitti.

Son söz: 1-Beşiktaş’ı yakından tanıyan Samet Aybaba, savunmanın arkasında atılan her topta golü bulacağını biliyordu.. 2-Defans hallaç pamuğu gibi dağıldı. 3-Galatasaray mağlubiyeti ve çıkan olaylar, Beşiktaş’ta sarılması çok güç yaralar açtı. 4-Almeida ileride tek başına kaldı, pozisyon bulamadı. 5-Fernandes oynuyorsa sorun yok, oynamazsa skor ortada. 6-Komutanı Biliç tribünde olan Beşiktaş ilk deplasman savaşını kaybetti..