Değişen bir şey yok

Galatasaray Kadıköy’de 14 yıldır galip gelmiyor. Bir kere daha Galatasaray galip gelemeden çıktı Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan. Galatasaray galip gelmek için herhangi bir şey yaptı mı? Hayır. Eğer bir takım basketboldaki set oyunu gibi yavaş yavaş top çevirerek pozisyon ararsa rakip kalede, gol atması mucizelere kalır.

Galatasaray’da bu formanın anlamını bilen var mı? Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının tarihini ne de terinin son damlasına kadar akıtarak maç kazanmanın gereğini..

Yabancı futbolcuların çoğu buna zaman zaman Drogba da dahil oynadıkları maçlarda rakibin ciddi hataları olmazsa karşılaşmayı lehine çevirecek oyunu sergileyemiyorlar.

Sezon başında TFF’nin 6-0-4’lük uygulaması “Demokles’in Kılıcı”gibi Galatasaray’ın tepesinde sallanırken, yerli futbolculara eğilmemek çok büyük bir hataydı. Galatasaray’ın yedek kulübesine baktığınız zaman maçı çevirebilecek, skoru değiştirebilecek Umut Bulut’tan başka futbolcu yok. Mancini nedense Umut Bulut’u oyuna sokmakta geç kalıyor. Dün akşamki maçta da aynı şeyi yaptı. Burak’ın etkisiz oyununu gördükten sonra ikinci yarının başında Umut’u alması gerekirdi. Ama nedense bu  kadroyla devam etmeyi uygun gördü. Hadi takımı doğru-dürüst tanımıyor diyelim. Yanında oturan Tugay ne işe yarar? En azından Umut’un oyuna alınması için Mancini’yi uyarabilirdi.

Fenerbahçe iki gol buldu. Emre futbol yaşantısında ilk kez eski takımı Galatasaray’a gol attı. Chedjou tercihinin doğru olmadığı her maçta görüyoruz. Kopenhag’tan yenilen golde de Chedjou önünden geçen topa müdahale edememişti. Dün geceki maçta da anlamsız bir penaltı yaptı.

Galatasaray, Brezilyalı Cristian’ın attığı ikinci gole ofsayt gerekçesiyle itiraz etti. Emenike pasif ofsayttaydı. Tartışmanın bir anlamı yok. Bu maçlarda mutlaka gol bulmak zorundasın. Ama iki farklı yenik duruma düştükten sonra değil.

Galatasaray, Felipe Melo’nun ayağından penaltıyı da kaçırdı. Melo o kadar etkisiz vurdu ki topa, antrenmanda kaleci çalıştırırken bile topa böyle vurulmaz. Fenerbahçe ezeli rakibi ile farkı 9 puana çıkardı. Ligin bitimine 23 maç kala kimseyi şampiyon ilan edemezsiniz.