Değişim kapımızı zorluyor

Zor, mücadele dolu ama olayların sürüncemede kalmayacağı bir hafta bizi bekliyor. Bu hafta sezonun üçüncü ve sonuncu tutulmasını deneyimlerken aynı anda en az tutulma kadar önemli olan ve kitleleri ayağa kaldıran başka bir etkileşim de doruğa çıkacak. Değişim kapımızı zorlamaya devam ediyor.

Mayıs 2012’de başlayan ve 2015’te sona erecek olan Uranüs-Pluto çekişmesinin enerjisi kitlelerde isyan ve ayaklanma eğilimi olarak kendini gösteriyor. Bu etkileşim zirveye çıkıyor ama etkisi birkaç günlük değil çok uzun bir zaman dilimine yayılmış durumda. Yeni bir şey değil ama yine dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı nedenlerle ayaklanmalar olabilir. Toplumun değişik katmanları dalgalanarak değişime zorlanacak.  

25 Mayıs cumartesi günü oluşan ay tutulması Yay ve İkizleri olayların merkezine taşıyacak. Tutulma duygusal anlar yaşamamıza neden olacak gelişmeler getirebilir. Bu tutulmanın çok benzerini Mayıs 1994’te yaşamıştık. O zamanlar ne gibi gelişmeler olduğunu hatırlamak isteyebilirsiniz. Daha sonra 2002-2003 yıllarındaki tutulmalar hayatımızın aynı alanlarını değişime zorlamıştı. Yay-İkizler burçlarındaki bu son tutulmadan sonra yaklaşık on yıl benzer tutulmalar olmayacak ve hayatımızın bu alanı rayına oturmuş olacak.

KOÇ

Koçlar yenilenme ve eski kalıpları kırma eğiliminde. Hiyerarşi ve statüko hiç olmadığı kadar boğucu gelebilir. İş ya da özel hayatınızda anne, işveren, yönetici gibi otoriter bir figür veya devlet gibi büyük bir kurumun baskısı altında olabilirsiniz. İşyerinizde kişilik çatışmaları olabilir ve haksız bir durumla karşılaşabilirsiniz. Baskılanmaya çalıştıkça daha fazla özgür kalma ihtiyacı içinde olacaksınız. Bazı kişilere fazla modern gelebilirsiniz ama üniversite, yurtdışı, medya ve mahkeme bağlantılı bir meselede yenilikçi yaklaşımınız çok işe yarayacak. Giderek hareketlenecek ve sık sık kısa seyahatlere çıkacaksınız.

BOĞA

Burcunuzdaki gezegen birikimi yer değiştirdikçe sizin de dikkatiniz özel hayatınızdan başka alanlara ve para konularına odaklanmaya başlıyor. Ay tutulması yüklü bir ödeme veya kredi, borç, miras, hisse, nafaka, komisyon, vergi, sigorta gibi bir kaynakla ilgili ani bir sonuçlanma getirebilir. Alternatif olarak ameliyat veya başka bir tıbbi işlem gündeme gelebilir. Konu her ne ise uzamayacak. Arkadaş ve dernek, kulüp gibi topluluklarla aranızdaki para konularında yanıltıcı koşullar oluşacak. Mahkeme, yurtdışı veya üniversite bağlantılı bir konuda ise bilmediğiniz gizli unsurlardan dolayı zorlanacaksınız.

İKİZLER

Son birkaç yıldır oluşan tutulmalar büyük değişiklikler yapmanız için dış olaylar yoluyla sizi zorluyor. Bu haftanın son tutulmasından sonra yaklaşık 10 yıl başka tutulma olmayacak ve hayatınız rayına oturacak. Zıt burcunuz olan ama sizi tamamlayan ve partnerinizi temsil eden Yay burcundaki bu ay tutulmasında iş ya da özel hayatınızdaki yakın bir ilişki gündeme gelecek. Eğer bir ayrılık yaşarsanız hemen kötü olarak değerlendirmeyin zira size daha uygun bir ilişki için yer açılıyor olabilir. Ayrıca ortak maddi konularda bir süredir devam eden bir mücadele sizi yine zorlayacak.

YENGEÇ

Aynı anda hayatınızın birkaç alanında baskı hissedebilirsiniz. Partneriniz yani eşiniz veya ortağınız sizi sıkıştıracak ve kariyerinizde beklemediğiniz gelişmeler olabilecek. Eşinizle anneniz arasında bir anlaşmazlık da olabilir. Partneriniz gelenekçi ve statükocu olmanızı isteyebilir ama kariyerinizde modern ve yenilikçi olmanız gerekecek. Diğer yanda ay tutulmasının enerjisi hafta boyunca çok çalışmanıza ve bir projeyi tamamlamak üzere olduğunuza işaret ediyor. Hafta sonu bitirmeniz gereken bir iş sizi çok yorabilir ve işyerinizde değişiklikler olabilir. Sağlıkla ilgili meseleler de gündeme gelebilir.

ASLAN

İş ortamınızda sizinle aynı seviyede ama bir şekilde sizden daha etkin bir konumda olan iş arkadaşınızla açıkça ortaya çıkmayan güç savaşları bu hafta zirveye çıkabilir. işyerinizde entrika ve haksız durumlar yüzünden zorlanabilirsiniz. Alternatif olarak sağlıkla ilgili bir mesele de gündeme gelebilir. Cumartesi günü zirveye çıkacak olan ay tutulması sevgiliniz veya çocuk ya da hamilelikle ilgili bir meseleden dolayı duygusal anlar yaşamanıza neden olacak. Ay tutulmasıyla gündeme gelen bu mesele uzamayacak ve hızlı davranmak zorunda kalacaksınız. Ortak para konuları çok yanıltıcı olabilir, dikkat edin.

BAŞAK

Bu haftanın tutulmasından sonra birkaç yıldır ev veya iş hayatınızda değişiklik yapmanız için sizi zorlayan koşullar bitecek ve daha istikrarlı bir çizgide ilerleyeceksiniz. Eve ait bir mesele veya babanızla ilgili bir konu sonuçlanabilir. Hayatınızın bambaşka bir alanında son noktayı koymanız da mümkün. Hangi gelişme olursa olsun karşı tarafı yani eşinizi, ortağınızı, iş yaptığınız başka birini hatta bir rakibi net göremeyeceğinizi ve aldanmaya açık olduğunuzu bilmelisiniz. Yüklü bir ödeme yüzünden yine zorlanabilirsiniz ama mülkten para gelebilir ya da ev için gereken parayı bulabilirsiniz.

TERAZİ

Zorlu günler geçirdiniz, tam bitti derken başka meseleler çıktı. Partneriniz, eşiniz, ortağınız, yakın ilişkide olduğunuz biri ya da bir rakibin sarsıcı davranışlarıyla karşılaştınız veya karşılaşmak üzeresiniz. Aynı anda eve ait bir mesele veya babanız yüzünden de baskı hissedebilirsiniz. Eşinizle eve ait konularda çok farklı görüşlerde olabilirsiniz, babanız ve eşiniz arasında anlaşmazlık olması da mümkün. Ay tutulmasının etkisiyle bir seyahat gündeme gelebilir ya da tam tersi iptal olabilir. Kardeş, kuzen gibi yakınlarınızdan önemli haberler alabilirsiniz, eğitimle ilgili bir mesele neticelenebilir. 

AKREP

Ay tutulması parayla ilgili hızlı bir sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Bir gelir kaynağınız sona erebilir veya değişiklik olabilir ya da yüklü miktarda para elinizden çıkabilir. Diğer yanda komisyon, hisse, miras, nafaka, sigorta, kredi, tazminat gibi kaynaklarda şanslı bir dönemde olduğunuzdan kayıplarınızı karşılayabileceksiniz. Maddi koşullarınızdaki dalgalanmalar bu tutulmadan sonra rayına durulacak ve büyük sürprizler yaşamayacaksınız. İş programınız, proje ve görevleriniz ise ani değişimlere açık. Sağlıkla ilgili konularda sürprizler yaşamanız mümkün. Sevgilinizle aranızdaki maddi konular yanıltıcı olabilir.

YAY

Burcunuzdaki ay tutulması özellikle 26 Kasım ve civarında doğanları yakından ilgilendiriyor. Dönüm noktası olaylarla hayatınızda yapmanız gereken değişimlere zorlanacaksınız. Aralık 2010’dan beri burcunuzda oluşan tutulma serisinin sonuna geldiğimizden bu tutulmadan sonra yaklaşık 10 yıl ani ve büyük değişim yaşamayacaksınız. Ancak eve ait konularda aldatılabilirsiniz. Evinizde sudan gelebilecek hasarlara karşı veya deniz yolculuklarında dikkatli olmalısınız. Ayrıca aniden aşık olma ve gerçekleri görmeden hızlı karar verme eğilimindesiniz. Maddi konular ise sıkıştırmaya devam edecek.

OĞLAK

Eve ait konularda ani değişimlere açıksınız. Beklediğiniz değil de, beklemediğiniz ani bir gelişme olabilir ve yaşam tarzınız değişebilir. Ayrıca başkaları üzerinde baskı kurabilir ve ısrarcı davranabilirsiniz. Sert tepkiyle karşılaşırsanız bunun sizden kaynaklanabileceğini göz önünde bulundurun. Önümüzdeki cumartesi oluşacak ay tutulması iç dünyanızda karmaşaya sebep olacak zira bilmediğiniz bazı şeyleri öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak hastane, hapishane, rehabilitasyon merkezi gibi kapalı kalınan kurumlara gidip gelebilirsiniz. İletişim sorunları yaşayabilir ve doğru bilgiye ulaşamayabilirsiniz.

KOVA

Yakın akrabalarınızdan hiç beklemediğiniz davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Aniden bir seyahat de gündeme gelebilir ve zorluklarla dolu olabilir. Perde arkasında güçlü bir kişi veya bir kurum da sizi sıkıştıracak, gizli kalması gereken meseleler epey meşgul edecek. Diğer yanda hafta sonuna doğru etkisi zirveye çıkan ay tutulması duygusal anlar yaşamanıza neden olabilir. Sevgiliniz veya bir arkadaşınızla ilişkinizde ortaya çıkan bir durum hızlı bir neticelenmeye gidebilir. Kalabalık bir davete çağrılabilirsiniz ama her durumda maddi konulardaki belirsizlik yüzünden zorlanacaksınız.

BALIK

Aylık gelirinizdeki iniş çıkışlar sosyal hayatınızı zorlaştırıyor. Varlık ve yokluk arasında gidip geliyor ve para durumunuzu bir türlü istikrarlı bir çizgiye oturtamıyorsunuz. Bu durumla bir süre daha mücadele etmeniz gerekecek. Diğer yanda bu haftanın ay tutulmasını atlattıktan sonra ev ve iş hayatınız daha istikrarlı olacak ve 10 yıl büyük değişimler yaşmayacaksınız. Cumartesi günü oluşacak tutulma kariyerinizde önemli bir gelişmeye, annenizle ilgili bir habere veya işyerinizde kadın bir yöneticinin değişmesine neden olabilir. Kafanız karışık olabilir, belirsizlik yaşayabilir ve olaylara duygusal yaklaşabilirsiniz.